BOGDANOVIĆ: UHAPSITE NAPADAČE NA SRBINA

Izvor: Kurir, 25.Jan.2011, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOGDANOVIĆ: UHAPSITE NAPADAČE NA SRBINA

BEOGRAD - Dokle više? Goran Bogdanović, ministar za Kosmet, zahteva od Euleksa da pronađe i uhapsi napadače na Branislava Milovanovića, povratnika u selo Opraške u Metohiji.

BEOGRAD - Dokle više?

Goran Bogdanović, ministar za Kosmet, zahteva od Euleksa da pronađe i uhapsi napadače na Branislava Milovanovića, povratnika u selo Opraške u Metohiji.

Milovanovića su preksinoć >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pretukla trojica nepoznatih napadača i s teškim povredama smešten je u bolnicu u severnoj Mitrovici.

- Ovaj napad i niz drugih incidenata u kojima su žrtve Srbi povratnici pokazuje da Kosovska policijska služba ne može ili ne želi da zaštiti kosmetske Srbe. Pošto je ovo od 15. januara treći napad na tamošnje Srbe, jasno je da Priština ništa ne čini kako bi sprečila napade albanskih ekstremista na Srbe - navodi Bogdanović.

Prema njegovim rečima, upadljivo ćutanje prištinskih vlasti je podsticaj albanskim ekstremistima, ali istovremeno i dokaz da kosovske institucije čine sve kako bi sprečile povratak prognanih Srba u pokrajinu.

- Zato Ministarstvo za KiM traži od međunarodnog prisustva u pokrajini da hitno pronađe način da zaštiti Srbe od napada i stvori bezbednosne uslove za njihov opstanak, ali i povratak. Ćutanje vlasti u Prištini predstavlja podsticaj albanskim ekstremistima i dokaz da kosovske institucije čine sve kako bi sprečile povratak prognanih Srba - naveo je ministar.

(R. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.