Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aligrudić: DSS-NS zvanično zatražila vanrednu sednicu Skupštine Srbije

BEOGRAD - Poslanička grupa Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija predala je u Skupštini Srbije inicijativu za sazivanje vanredne sednice parlamenta na kojoj bi se donela odluka o zaštiti suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka Srbije, kojom bi se odbacilo razmeštanje misije Euleks na teritoriji Kosova i Metohije, a Ustav Kosova proglasio ništavnim.

Šef poslaničke grupe D S S-NS Miloš Aligrudić rekao je da je tu inicijativu podržala i poslanička >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grupa SRS, tako da je predata sa 107 potpisa poslanika. Aligrudić je rekao da su i socijalisti najavili prihvatanje te inicijative i podršku da se predlog odluke stavi na dnevni red.

On je rekao da je inicijativa D S S-NS "izazvala interes i kod drugih poslaničkih grupa" i da im je u DS rečeno da još razmatraju predloge i da će o njima zauzeti stav.

Aligrudić je istakao da bi sednica trebalo da se održi do petka, odnosno pre sednice Saveta bezbednosti UN i da Skupština Srbije do tada treba da ima stav o jednostranom proglašenju Ustava Kosova i misiji Euleks. On je rekao da u ovom trenutku jedino skupština može da reaguje i da treba naći proceduralno rešenje da se to učini.

Prema Aligrudićevim rečima, ti predlozi ne mogu da se stave na dnevni red započete konstitutivne sednice srpskog parlamenta, već je potrebno da se zakaže druga vanredna sednica sa tim dnevnim redom, a kasnije nastavi konstitutivna sednica. On je podsetio da je slično rešenje nađeno i prošle godine, kada je na konstitutivnoj sednici usvojena rezolucija kojom je odbačen plan Martija Ahtisarija i izrazio očekivanje da će slično rešenje biti primenjeno i ovog puta, uprkos pravnim manjkavostima koje postoje u propisima kojima se reguliše rad parlamenta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.