Vladan Savić pre Igre sudbine bio je PILOT, a čak je napisao i FOLK PESMU koja je proslavila POKOJNOG pevača

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2023, 22:11

Vladan Savić pre "Igre sudbine" bio je PILOT, a čak je napisao i FOLK PESMU koja je proslavila POKOJNOG pevača

Vladan Savić je pobrao simpatije mnogih svojim glumačkim talentom, ali je uspeo da poslednjih godina osvoji i one najmlađe, ulogom u megapopularnoj seriji "Igra sudbine". No, malo poznat detalje je i taj da je bio sportski pilot, ali i jedan od tvoraca muzičkog hita "Opa, opa" koji izvodi čuveni Luis.

Serija "Igra sudbine" izazvala je pravu pomamu kod domaće publike, ali i publike širom regiona. Scenario koji ke uspeo da okupi porodice širom Balkana pored malih ekrana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i glumačka ekipa koja je ušla pod kožu milionima ljudi, i dan danas se pamti, iako većina originalne postave više nije deo trenutne postave.

Jedan od glavnih glumaca Vladan Savić, koji je igrao ulogu Ivana Ožegovića, supruga Ade Kanački i oca/očuha Luke i Alekse, prilično zanimljivu i živopisnu priču ima i van kamera i scenografije. Malo poznat detalj je i taj da je svoj talenat kanalisao i oprobao u muzičkim vodama, kada je učestvovao u stvaranju jedne od najpopularnijih numera "Opa, opa" koju izvodi Ljubiša Stojanović Luis.

 Vladan Savić je rođen 26. juna 1963. godine u Leskovcu. Prvu filmsko ostvarenje imao je 1984. godine, kada je dobio ulogu u seriji "Varljivo leto ’68". Najznačajnije uloge igrao je u filmovima "Ne miriše više cveće", "Zeka", "Crvenkapa i Lotar Mateus" i filmu "Pazi šta radiš (Maturanti)".

Diplomirao je glumu na Fakultet dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu u klasi Arsenija Jovanovića. Stalni je član Pozorišta na Terazijama od 1991. godine, a neke od predstava u kojima je igrao su "Moj tata socijalistički kulak", "Prestaće vetar", "Čovek od la Manče", "Neki to vole vruće", "Tri frtalja Beograda", "Lukrecija iliti Ždero", "Alan Ford", "Lutka sa naslovne strane", "Maratonci trče počasni krug", "Kako razumeti Srbe", "Grk Zorba", "Viktor i Viktorija", "Mamma Mia!" i druge.

Pored rada u matičnom pozorištu autor je pozorišnih projekata "Brak u stvari ljubav" i "Kao da sam te sanjao", koje su se igrale na redovnom repertoaru Teatra Kult u Beogradu. Sarađivao je sa brojnim eminentnim televizijskim i filmskim rediteljima, a tokom studija igrao je na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Narodnog pozorišta u Beogradu.

Dobitnik je nagrade za Glumački par godine 2021. godine zajedno sa Milicom Milšom za ulogu u seriji Igra sudbine.

Ljubiša Stojanović Luis je bio srpski pevač, poznat po svom specifičnom imidžu i muzičkom stilu. Godine 1980. snimio je prvi album pod imenom "Ne kuni me, ne ruži me, majko", koji je uspešno prodavan u Srbiji i Jugoslaviji.

Zajedno sa srpskim bendom „Flamingosima“, pobedio je na Beoviziji 2006. godine pesmom Ludi letnji ples.  Pored svega toga jedna od najpoznatijih pesma koji je ovaj pevač napisao jeste "Opa, opa".

Ovu pesmu je napisao upravo naš poznati glumac Vladan Savić. Osim glume Vladan je bio verovali ili ne, pilot i nagrađivani tekstopisac velikog broja pesama za koje mnogi ne znaju da ih je napisao

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.