U susret konferenciji “Food Talk 2014″! Dragana Ferlinc: Od hrane se očekuje da zadovolji sva čula!

Izvor: Svet, 23.Avg.2014, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U susret konferenciji “Food Talk 2014″! Dragana Ferlinc: Od hrane se očekuje da zadovolji sva čula!

Druga “Food Talk” konferencija održaće se za manje od dve nedelje, 5. septembra, na Salašu 137, a tog dana hrana će „govoriti“ onako kako samo ona ume. Na konferenciji će prisustvovati mnogobrojni ljudi čije su profesionalne karijere usmerene ka hrani i od nje zavise, ali i svi oni koji dobru hranu vole i u njoj znajuda uživaju.
Jedan od panela konferencije nosi naziv “Pogodi ko dolazi na večeru”, a na njemu će, između ostalih, učestvovati i Dragana Ferlinc, direktorka >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << firme Euro Catering. Kako Dragana kaže, svoje prve korake u gastro svetu načinila je vrlo rano:
- Oduvek sam bila fascinirana hranom i njenom pripremom. Oduševljavalo me je mešanja ukusa, sastojaka, prezentacija na tanjiru…Sve to sam pasionirano posmatrala, ne sluteći da će mi baš hrana jednog dana postati profesija, koju zaista volim. Sam posao, ali i okruženje, usmerili su me u pravcu celebrity cateringa za svetski poznate zvezde. Na neki način, preko njih sam osetila istinski glamur, ali – što je još važnije – upoznala sam najsavremenije trendove u ishrani, jer oni rade sa najvećim ekspertima u ovoj oblasti.
O tome koje mesto hrana zauzima u našim životima Dragana kaže:
- Uvek je, pored energetske i fiziološke vrednosti, imala dimenziju više. Sada se od nje očekuje da zadovolji sva čula, da ostvari potpuni senzibilitet i da predstavlja stil života. Zahvaljujući modernim komunikacijama, srušena je barijera između nacionalnih kuhinja, tako da svako može da se preda gastronomskom užitku iz bilo kog dela sveta. Samim tim, sve smo bliži kuhinji koja predstavlja fuziju kuhinja iz celog sveta. Proteklih desetak godina, trendovi su nam donosili revolucionarne promene u ishrani. Počelo se uviđanjem značaja i vrednosti mediteranske kuhinje, a onda se došlo do organskih proizvoda i poimanja minimalističke hrane.
Dragana, koja je odavno vegetarijanka, ali za svoju porodicu sprema specijalitete s mesom, ovako vidi budućnsot, kad je reč o hrani:
- Dominiraće male porcije vešto odabranih organskih sastojaka, prezentiranih na najekstravagantniji način. Jasno je i da će se ljudi vratiti prirodi i zdravoj hrani, jer uskoro to neće biti želja, već neophodnost - kaže ona za kraj.
Prošle godine o gastro-temama razgovarale su legende poput Olivera Mlakara, Steve Karapandže Đorđe Balaševića (kako je bilo možete pogledati OVDE, a sve panele sa prve konferencije možete pregledati OVDE), vinari iz celog regiona, vlasnici restorana i mnogi drugi. Za ovu godinu spremljen je još zanimljiviji program.
Nakon završenih panela gosti konferencije opustiće se uz koncert Zvonka Bogdana i vrhunska vina koja nose ime ovog maga panonske muzike.
Budući da je broj mesta za učesnike konferencije ograničen – svi zainteresovani treba što pre da prijave svoje učešće. Način prijave i detaljan program možete pogledati OVDE.
Autor: Life Content

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.