Tortu sekli uz NESUĐENU HIMNU Srbije: Osvanuli kadrovi sa Jeleninog i Slobinog veselja, slavilo se do kasno u noć (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 12:40

Tortu sekli uz NESUĐENU HIMNU Srbije: Osvanuli kadrovi sa Jeleninog i Slobinog veselja, slavilo se do kasno u noć (FOTO)

Tu je i torta sa srpskom trobojkom.

Pevač i nekadašnji rijaliti učesnik, Sloba Radanović i njegova supruga Jelena organizovali su sinoć gala veselje u jednom beogradskom restoranu.

Oni su napravili svadbu na kojoj su obeležili i prvi rođendan sina Damjana.

Nakon što joj je otpevao pesmu "Tri u jednoj" od Marinka Rokvića uz koju su imali i "prvi ples", nastavilo se sa provodom.

Slavlje je prvenstveno bilo predodređeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sinu Damjanu koji je proslavljao prvi rođendan, te je u skladu sa tim bila i torta.

Ona je bila visoka nekoliko spratova, bela, sa medvedićem na vrhu, bila je specijalno napravljena za sina Damjana s obzirom na to da je na vrhu imala i broj 1.

Ponosna majka nije mogla, a da se ne pohvali putem Instagrama tortom s medvedićem koja je bila pripremljena specijalno za njenog trećeg sina Damjana, dok su se, sa druge strane, ona i njen izabranik sladili i tortom sa srpskom trobojkom.

Iako nisu imali standardne svadbarske običaje, pojedine su ispoštovali.

Oni su, na primer, tortu isekli uz numeru "Marš na Drinu", što nikoga nije začudilo s obzirom na to da svi znaju koliki je Sloba rodoljub.

Inače, ova numera od 1992. pa sve do 2004. godine bila je neformalna himna Srbije. Ivo Andrić je 1961. godine u Švedskoj na dodelu Nobelove nagrade poneo kompoziciju "Na Drinu". Delo je izazvalo veliku pažnju švedske javnosti i do danas jedno je od najslušanijih dela u Švedskoj.

"Marš na Drinu" je simbol hrabrosti srpske vojske u Prvom svetskom ratu. Stihovi su Miloja Popovića, novinara i pesnika, a komponovao ju je Stanislav Binički u Valjevu. a posvećena je prvoj pobedi srpske vojske, koja je na Ceru potukla tada neuporedivo nadmoćniju austrougarsku armiju.

Podsetimo, mikrofona su se tokom veselja latili još i Radiša Trajković Đani, kao i Baja Mali Knindža, a slavilo se do kasno u noć.

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.