Savršeni prirodni nokti, bez listanja i pucanja!

Izvor: Svet plus, 01.Okt.2022, 12:41

Savršeni prirodni nokti, bez listanja i pucanja!

Savršeni prirodni nokti, bez listanja i pucanja! Moguće je uz ove savete dermatologa! Ako želite da svoji noktima pružite maksimalnu negu, pratite korak po korak.

Kada uklonite nadogradnju ili gel sa noktiju, potrebno je da dodatno negujete nokte kako bi povratili prethodnu strukturu i ojačali.

Dermatolog Dana Stern otkrila je na koje načine to možete da uradite, a istovremeno savetuje da je uvek bolje imati kraće nokte jer se mnogo ređe listaju i pucaju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<

Ako želite da svoji noktima pružite maksimalnu negu, pratite korak po korak.

Koristite staklenu turpiju za nokte

– Jeftine turpije zalepljene na karton mogu da naprave mikroskopske otvore i zareze na ivici nokta, a onda se oni dalje listaju. Ja uvek koristim staklenu turpiju. Zahvaljujući njoj, ivice noktiju budu sasvim glatke i nema listanja.

Skidajte lak sredstvom bez acetona

– Aceton jako isušuje nokte i otežava problem svih kojima su krti i skloni lomljenju. Bolje je koristiti skidač laka, napravljen po formuli koja uključuje i ulja za negu – objašnjava doktorka i podseća da je dobro povremeno ostavljati nokte potpuno bez laka.

Izbegavajte proizvode sa formaldehidom

– Uobičajeni proizvodi za jačanje noktiju obećavaju više nego što bi se čovek mogao nadati – reklame deluju suviše dobro da bi bile istinite – priča dr Stern.

U mnogima, kaže ona, imaformaldehida ili formalina, sredstva koje ojačava nokte u prvi mah, ali dužom upotrebom čini da postanu krti i čak se može desiti da se odvoji nokatna ploča.

Koristite ulje za negu noktiju

Redovno hidrirajte nokte i zanoktice, a proverite da li u formuli ima kvalitetnih sastojaka.

– Najbolja su sredstva koja sadrže fosfolipide, oni povećavaju elastičnost noktiju – objašnjava doktorka. Takvo je suncokretovo ulje i ulje brazilskog oraha, pa sredstva sa ovim uljima treba utrljavati u zanoktice nekoliko puta dnevno.

Mažite nokte glikolnom kiselinom

Glikolna kiselina je odlična za obnovu lomljivih noktiju.

– Ona pomaže da se ojača keratin, a ima i hidrirajuću funkciju. Pritom, ovo sredstvo obavlja i vrlo blagi piling nokta što pomaže da ulja za negu imaju jači efekat – objašnjava doktorka.

Uz sve to, ne zaboravite i stari, dobri trik naših majki – kad god perete sudove ili veš – obavezno navucite gumene rukavice!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.