Samo za najhrabrije: Ovo je najstrašniji ziplajn na svetu

Izvor: Svet, 24.Avg.2014, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo za najhrabrije: Ovo je najstrašniji ziplajn na svetu

U Panama sitiju nalazi se sigurno najstrašniji ziplajn na svetu, a na Jutjubu se pojavio i video koji pokazuje kako izgleda spuštanje sa njega.
Snimak je delo Devina Grahama, adrenalinskog zavisnika koji se sa još šestoricom svojih prijatelja i profesionalnih BASE džampera, spuštao sa 213 metara visoke zgrade najvećim urbanim ziplajnom.
Inače, ziplajn je zapravo sajla koja povezuje dva objekta, a nastao je iz potrebe stanovnika planinskih oblasti da pređu preko reka i >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << klanaca gde iz tehničkih razloga i nepristupačnog terena nije bilo moguće izgraditi mostove.
Ipak, u poslednjih dvadesetak godina dobio je i svoju sportsko-rekreativnu primenu. Postupak je jednostavan, sajla se postavi između dva objekta, u naseljenim mestima su to obično zgrade, dok su u ruralnim predelima vrhovi planina.



Autor: Life Content
Foto: Printscreen

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.