Roditelji ga i dalje smatraju sinom: Ovako je nekada izgledao Stojan, a danas Andrea! (foto)

Izvor: Scandal.rs, 14.Sep.2015, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji ga i dalje smatraju sinom: Ovako je nekada izgledao Stojan, a danas Andrea! (foto)

Nekada Stojan, a danas Andrea Jakimovski (43) šokirala je javnost kad je priznala da je transrodna osoba i da godinama nije videla sina i ćerku jer to ne dopušta njena bivša supruga.

“Teška je to rabota. Teško je i njemu, ali i nama”, kažu otac i majka bivšeg makedonskog policajca koji se takmiči u “Velikom bratu”.

Nekadašnji policajac danas teško živi. Kaže da se snalazi kako zna i ume i da želi da se vrati u policiju. Andreini roditelji >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << i dalje ne mogu u potpunosti da prihvate da je sada transrodna osoba. Zato o njoj malo pričaju u ženskom, malo u muškom rodu.

“Dobro se snašla u kući „Velikog brata“. Šta da kažem… Prihvatila sam je takvu kakva jeste. Šta, je l’ trebalo da je utepam?! Teško mi je bilo. Teško mi je i sada. Nervirala sam se, ali sam prestala. Moje je dete i prihvatiću je svakako. Žao mi je što ne mogu da viđam unuke, a on svoju decu”, kaže za “Blic” drhtavim glasom Andreina mama.

Dodaje da Andrea nije promenila pol i da prima hormonsku terapiju.

“Nije on menjao pol. Prihvatili smo ga takvog”, ponavlja gospođa sada u muškom rodu i zove supruga da preuzme telefonsku slušalicu i nastavi razgovor.

“Teško mi je bilo da ga prihvatim takvog. Težak je njegov život”, kaže Andrein otac.

On naglašava da ga i dalje smatraju sinom.

“On ima decu. Odavno ih nije video. Napišite da je bio ugledan policajac. Da se borio za državu i da sada država treba da stane iza njega. Da mu dozvoli vidi svoju decu. Teško mu je bez njih!”, glasno poručuje Andrein otac.

Andrea je inače rekla da ne plaća alimentaciju za decu.

“Kako da platim? Da prodam bubreg? Ne radim i nemam novca. Živim u gradu u kojem se svi poznaju i postoji mnogo tabua i srama. Zbog toga niko ne želi javno da ima posla sa mnom jer će ga ogovarati”, kaže Andrea, koja je do 2011. bila u braku s majkom svoje dece i otad joj Centar za socijalni rad ne dozvoljava da viđa sina i ćerku. Ona i dalje voli bivšu ženu i priznaje da je privlači samo ženski pol.

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.