Punjeni uštipci koji ne goje! Zdrav obrok za 300 dinara!

Izvor: Svet plus, 10.Jun.2020, 10:41

Punjeni uštipci koji ne goje! Zdrav obrok za 300 dinara!

Punjeni uštipci koji ne goje! Zdrav obrok za 300 dinara! Stvaraju sitost i održavaju organizam zdravim i vitkim. Trebalo bi maksimalno iskoristiti sezonu ovog korisnog povrća...

Svima je poznato da su tikvice hrana sa veoma malom kaloričnom vrednosti, ali su uz to prebogate vitaminom C, kalijumom, kalcijumom… One ojačavaju mišiće i srce, smiruju nerve, poboljšavaju koncentraciju, utiču na izbacivanje vode iz organizma i samim tim utiču na pravilnu funkciju ljudskog organizma. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << S obzirom na to da su pristupačne svačijem džepu, trebalo bi maksimalno iskoristiti sezonu ovog korisnog povrća.

Ovog puta smo pripremili recept za ukusne uštipke sa tikvicama – obrok za čiju pripremu vam, verovali ili ne, nije potrebno više od 300 dinara.

Potrebno:

2 tikvice,

malo seckanog praziluka,

1 jaje,

75 grama brašna,

so i biber po želji,

2 kašike maslinovog ulja.


 Komplet lepinja! Tajni recept specijaliteta!

Priprema: 

Tikvice operite, izrendajte, posolite i stavite u cediljku oko deset minuta. Istisnite višak vode i prebacite tikvice u veću posudu. Pomešajte narendane tikvice s jajetom, brašnom, solju i biberom i formirajte uštipke.

Na vrućem tiganju sa malo maslinovog ulja ispecite uštipke sa obe strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Poslužite sa malo pavlake ili mladog sira i sezonske salate po želji.

Ko voli može dodati i tvrdi sir, ne morate ih peći na ulju već smesu izliti u kalup za mafine i peći u rerni.

Prijatno!

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.