Preminula slavna pevačica - Bila je vlasnica ČUVENOG HITA, porodica potvrdila tužne vesti

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2023, 12:34

Preminula slavna pevačica - Bila je vlasnica ČUVENOG HITA, porodica potvrdila tužne vesti

Pevačica je nas napustila prošle nedelje, javljaju američki mediji.

Čuvena pevačica Džin Najt umrla je u 80. godini, potvrdio je njen publicista rekavši da je preminula prirodnom smrću.

Njena porodica objavila je saopštenje koje je osvanulo na društvenim mrežama, a u kojem se opisuje njena karijera koju je započela za JetStream Records, pa zatim nastavila svoj muzički pravac za Stax Records, producirala je brojne svoje numere pa osnovala svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izdvačaku kuću Comstar.

Nasleđe Džin Najt nije samo muzičko. To je svedočanstvo trajne ljubavi između umetnice, njenog rodno grada i obožavalaca - stoji, između ostalog, u saopštenju njene porodice.

Inače, Džin je svojom muzikom ne samo obeležila jedno vreme, već je ostavila i dubok pečat na svoj rodni grad i obožavaoce širom sveta. Njen uticaj nije se ogledao samo kroz muziku, već i kroz ljubav koju je inspirisala kod svojih fanova.

Zauvek će ostati upamćena po hitu "Mr. Big Stuff" koji je 1971. godine pet nedelja bio na prvom mestu Bilbordove liste soul singlova. Ova pesma, koja je kasnije dostigla i drugo mesto na Bilbord Hot 100, ostavila je neizbrisiv trag u svetu muzike.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.