Pamtimo je kao ženu sa golubovima i tužnom sudbinom iz filma Sam u kući, ali ni PRIČA O NJENOM ŽIVOTU nikoga ne ostavlja bez SUZA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2022, 08:49

Pamtimo je kao ženu sa golubovima i tužnom sudbinom iz filma "Sam u kući", ali ni PRIČA O NJENOM ŽIVOTU nikoga ne ostavlja bez SUZA!

Njena priča dirnula je sve

Brenda Friker ostvarila je kultnu ulogu žene sa golubovima u filmu "Sam u kući 2", a njena životna priča, baš kao i ona filmska, mnogima tera suze na oči.

Irska glumica Brenda Friker jednu od svojih najzapaženijih uloga ostvarila je u drugom nastavku filma “Sam u kući”, u kom je njena tužna priča dirnula publiku, međutim, ni njen život nije mnogo srećniji.

U filmu "Sam u kući" glumila je kultni lik žene s golubovima, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a osvojila je i Oskara, za koji je priznala da ga je bacila na dno bazena u Konemari 1989. godine.

Brenda (76) je Oskara osvojila i za najbolju sporednu ulogu u filmu "Moje levo stopalo", a danas živi pomalo usamljenim načinom života.

Prošle godine u jednoj novogodišnjoj emisiji na Radiju 1, glumica je rekla da bi lagala kad bi rekla da će imati lep i srećan Božić, te da će ga provesti sa svojim psom.

Brenda iza sebe ima brak s Barijem Dejvisom, koji je trajao od 1979. do 1988. godine, a on je preminuo dve godine nakon njihovog razvoda, što ju je jako potreslo. Dodatno ju je skrhalo to što nije bila na sahrani jer je tada snimala seriju "Brides of Christ" u Australiji i ugovor joj nije dopuštao da se vrati kući.

"Postala sam histerična i spakovala sam kofere kada sam primila poziv da je umro. Međutim, nisu me pustili kući jer sam mu ja ipak bila samo bivša supruga. Ne znam gde je zakopan i ne želim ni da znam", ispričala je u jednom intervjuu 2015. godine.

Dodala je da to ne želi da sazna jer joj se srce slomilo u komadiće te je otkrila da su se razveli zbog njegovog alkoholizma.

"Bili smo ludo zaljubljeni uprkos svemu. Uvek je bio predivan i zanimljiv muškarac. No postao je alkoholičar i nisam mogla s tim da živim. Ni razvod ga nije uplašio, a nakon njega smo nastavili da se viđamo jer smo bili zaljubljeni", otkrila je Brenda.

Bari je preminuo nakon pada niz stepenice, a glumica je naglasila da je on zaslužan što je prihvatila ulogu u filmu "Moje levo stopalo" i dobila Oskara.

"Bacila sam scenario na pod, a on ga je uzeo i rekao da moram da snimim taj film jer će mi promeniti život", ispričala je Brenda i dala do znanja zašto je svog zlatnog kipa odlučila nakon svega da baci.

Pre nekoliko meseci britanski mediji su preneli vest da bi Brenda trebalo neočekivano da se vrati na male ekrane, i to u drami "Holding", adaptiranoj prema istoimenom romanu Grahama Nortona, što će biti njeno prvo pojavljivanje nakon 2013. godine, kada je odlučila da se povuče iz sveta glume.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.