Ovako izgleda idealna šminka kada konkurišete za posao

Izvor: Scandal.rs, 01.Apr.2015, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako izgleda idealna šminka kada konkurišete za posao

Iz tog razloga za vas imamo nekoliko saveta uz koje ćete na svog potencijalnog poslodavca ostaviti odličan utisak. Delujte uredno, poštujte pravila oblačenja dotične kompanije i ne nosite ništa previše izazovno i primetno. To se odnosi i na šminku, manikir i način na koji stilizujete kosu.

1. Za kosu je samo važno da je uredna

Veče pre intervjua, operite i osušite kosu kako biste uštedeli na vremenu sledeći dan. Ako imate dugu kosu, razmislite da li da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << zavežete u rep ili punđu. Vaša frizura ne mora da bude stroga, ali će na vašeg poslodavca ostaviti ozbiljniji utisak i sprečiće vas da se nervozno igrate s pramenovima. Nikako ne nosite kape i šešire na samom sastanku i preskočite otkačene dodatke za kosu poput cveća i šljokičastih šnala.

2. Manje šminke, više prefinjenosti

Nekoliko sati pre samog intervjua, razmislite kako želite da se našminkate za ovaj važan događaj u vašem životu. Iako se možda osećate najbolje s više šminke na licu, to najverovatnije nije idealna opcija kad je razgovor za posao u pitanju. Ako imate bubuljice na licu, potrudite se da ih prekrijete, a na obraze diskretno nanesite i rumenilo u nežnom tonu. Slobodno odaberite i ruž u prefinjenoj ružičastoj nijansi, boji lososa ili u tonovima kože. Svakako izbegavajte vrlo jarke i tamne nijanse koje vaš potencijalni poslodavac može da protumači kao neprimerene. Mat ruževi takođe nisu dobar izbor jer bi usne mogle da vam deluju suvo, pa ih odaberite samo ako imate adekvatno hidrirane usne.

Senke prejarkih i prezagasitih tonova, ili one s šljokičastim finišem takođe nisu dobar izbor za intevju. Pokušajte da se držite neutralnih, zemljanih tonova s mat ili sedefastim efektom. Linija vašeg ajlajnera neka bude vrlo diskretna i radije odaberite sivkastu ili tamnosmeđu nijansu nego intenzivnu crnu, pogotovo ako ste svetle puti i plavokosi. Maskara je takođe dobrodošla, ali kao i ostatak šminke, i ona treba da bude diskretna.

3. Čisto, čisto, čisto…

Kad govorimo o noktima i parfemima, igrajte na opciju čistoće. Odbacite mirise koji deluju preslatko, a odaberite one koji pomalo vuku na uniseks parfeme ili blage puderaste mirise koji su uglavnom percepirani kao čisti i ženstveni.

Nokti mogu da budu kratki ili dugi, ali nikako ne predugi. Naravno, i uredno oblikovani. Ako vam je jedan nokat pukao i deluje znatno kraće od ostalih, obavezno ih sve skratite na istu dužinu. Odabir laka za nokte je na vama, ali pametno je da izbegavate ekstravagantne varijante koji poslodavcu mogu da deluju pomalo neozbiljno. A ako se odlučite da istaknete nokte na neki način, odaberite neki decentni ukras.

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.