Odlazak najvišeg psa na svetu: Uginuo čuveni Zevs!

Izvor: Svet, 13.Sep.2014, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak najvišeg psa na svetu: Uginuo čuveni Zevs!

Velika danska doga iz Mičigena, koja je nosila titulu najvišeg psa na svetu, uginula je u petoj godini života.
Pas po imenu Zevs debitovao je u Ginisovoj knjizi rekorda 2012. godine kao najviši živi pas. Zevs je bio visok 112 cm, a kada bi stao na zadnje noge visina bi mu dosezala 2,25 metara. Bio je težak 74 kilograma, a za dve nedelje bi “slistio” punu vreću hrane za pse tešku 13 kilograma.
Njegov vlasnik Kevin Dorlag iz Kalamazua kaže da će ljubimac nedostajati >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << celoj porodici.
Zevs je bio neka vrsta javne ličnosti u Kalamazuu, pa su ga vodili u posete školama i bolnicama, gde je učestvovao u lečenju nekih pacijenata. Dorlag kaže da će mu nedostajati i sreća koju je video na licima onih kojima je Zevs pomagao.
- To su neke stvari koje nikad neću zaboraviti. Definitivno je bio sjajan pas – rekao Dorlag magazinu “Tajm”.
Zevs je preminuo od starosti, samo dve nedelje pre nego što bi napunio 6 godina.


Izvor: Blic
Foto: AP
 

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.