NEĆE NIKAKVE PARE, HOĆE SAMO JEDNO: Lečić odbio honorar od producentske kuće, a umesto toga ZAHTEVA OVO

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2024, 23:46

NEĆE NIKAKVE PARE, HOĆE SAMO JEDNO: Lečić odbio honorar od producentske kuće, a umesto toga ZAHTEVA OVO

Glumac je jasno rekao šta traži.

Bivši ministar kulture i poznati glumac Branislav Lečić tužio je za povredu časti i ugleda koleginicu Anđelu Jovanović, nakon što je mlada glumica odbila da igra s njim u četvrtoj sezoni popularne TV serije "Radio Mileva", zbog čega je njegov angažman i otkazan. Njih dvoje srešće se sutra na prvom pripremnom ročištu, a on od nje potražuje da mu isplati odštetu u iznosu od 300.000 dinara.

No, ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je šokiralo javnost jeste činjenica da je producent serije "Radio Mileva", kako Kurir saznaje, ponudio da Branislavu Lečiću odmah isplati honorar u celosti predviđen za tu epizodu. Međutim, dramski umetnik je odbio, a na njihovu ponudu on je odgovorio zahtevajući samo jedno.

Tom prilikom Branislav Lečić istakao je u medijima da zahteva jednu jedinu stvar - izvinjenje od Jovanovićeve. 

U tužbi koju je glumac podneo protiv koleginice, navodi se da "kad je tužena Anđela Jovanović saznala da Lečić treba da bude angažovan na snimanju serije "Radio Mileva", javno je negodovala i izjavila da ne želi da igra sa silovateljem i s*ksualnim napasnikom, te da će, ukoliko Lečić bude angažovan na snimanju serije, napustiti projekat iz revolta". U tužbi se dalje navodi da je producentska kuća bila primorana da otkaže angažman Lečiću "imajući u vidu da Anđela Jovanović više godina igra u seriji i da prema njenom liku publika gaji određene simpatije".

Kako Kurir saznaje, Lečić je trebalo da gostuje u seriji kao epizodni lik, a u spornoj sceni Anđelin lik je trebalo lažno da optuži novog junaka za silovanje. Nakon što se glumica pobunila, uloga koja je prethodno bila namenjena Branislavu pripala je Irfanu Mensuru, koji je povodom čitave situacije izjavio:

- Zvali su me veče pred jutarnje snimanje, a Branislav je trebalo da igra tu ulogu, pitao sam odmah šta se desilo, pomislio sam na bolest, ne daj Bože na smrt. Rekli su mi da ima problema sa jednom od glumica, nisu mi rekli kojom, i nisam znao sve do ovih dana koja glumica je u pitanju. Pitali su me da li bih ja hteo da odigram tu epizodnu ulogu od 5-6 dana snimanja. Oni su u međuvremenu poslali tekst, odnosno separate teksta i tih scena u kojima treba da igram, koje su potpuno nevine i duhovite, i mogle su da se odigraju, te mislim da sam ih pristojno odigrao - rekao je Irfan tada.

Glumica je potvrdila navode da ju je Lečić tužio, te objasnila da je odbila da deli kadar sa njim zbog neprijatnog događaja iz prošlosti koji nije bliže objašnjavala. Takođe, navela je i još jedan razlog, a to da je ne želi da radi sa kolegom iz principa, zbog onoga za šta su ga njene druge koleginice optuživale ranije.

- Podrška, Anđela. Zato što, nevezano samo za slučaj koji je odjeknuo, ne postoji mlada glumica koja je radila s Lečićem a da nije imala situaciju koja bi se danas jasno i zakonski nazvala seksualnim uznemiravanjem. I to je celoj branši dobro poznato. Svaka ti čast što si stala iza sebe, mlađe sebe, ali i drugima dala primer. U svetu gde ga iznova i iznova rehabilituju, pa i u tom projektu, kao da ne znaju svi kako se ponašao prema mladim glumicama, Anđela je rekla "ne" - navela je Milena na svom Instragam nalogu.

Podsećamo da je Više javno tužilaštvo u Beogradu, usled nedostatka dokaza, odbacilo slučaj u kojem je glumica Danijela Štajnfeld optužila Branisalava Lečića za silovanje. Nakon što Anđela Jovanović odbila je da snimi scenu sa Branislavom Lečićem u seriji "Radio Mileva", on je rešio da podnese tužbu protiv nje: - Tužili su je moji advokati zato što je to pitanje uskraćivanja prava na rad, to apsolutno nema niko pravo da radi i to je zakonski prekršaj. Detalje oko tužbe ne znam, to advokati radi, ali ona je učinila nešto što je van zakona. Ona nema pravo da nekom uskraćuje pravo na rad. Dan pred snimanje mi je javljeno da se neće snimati serija, a to se sve desilo njenom reakcijom. Advokati mi kažu da to nije dozvoljeno i da su zbog toga reagovali i da će u buće reagovati na svaku vrstu takvog ponašanja - rekao je Branislav Lečić za "Informer".

Srbija Danas/Kurir

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.