NAJVEĆE SVADBE NA BALKANU: Ceca je pre 24 godine dobila SKUPOCENI dar a sada će ga POKLONITI Bogdani!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJVEĆE SVADBE NA BALKANU: Ceca je pre 24 godine dobila SKUPOCENI dar a sada će ga POKLONITI Bogdani!

Slavlje će premašiti sva očekivanja!

Pre 24 godine folk diva Ceca Ražnatović udala se za Željka Ražnatovića Arkana, a venčanje je bilo proglašeno "svadbom decenije".

Tih dana sve naslovne strane bile su skoro pa iste "Venčali se Željko Ražnatović Arkan i Svetlana Ceca Veličković, najpopularnija pevačica u Srbiji i Jugoslaviji".

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Isto se dešava i sada. Naslovne strane, portali - svi pišu o svadbi Veljka i Bogdane.

Pošto je protokol već poznat, kao i brojni detalji događaja koji će definitivno obeležiti ovu godinu, prisetimo se manje poznatih detalja svadbe koja se desila 19. februara 1995. godine a koja se prenosila uživo na televiziji.

Pre odlaska u Žitorađu, u vili u ulici Ljutice Bogdana sveštenik je pročitao molitvu za srećan put, a potom je kolona od čak šezdeset vozila u šest ujutru krenula ka rodnom mestu Svetlane Cece tada Veličković. Željko Ražnatović Arkan je na sebi imao crnogorsku narodnu nošnju dok je Svetlana bila u srpkoj nošnji.

Poznato je da i porodica Rodić kao i porodica Ražnatović poštuje tradiciju, te će se i sada krenuti iz dobro poznate ulice kao i pre 24 godine, samo će putanja biti drugačije. Kolona će krenuti za Titel.

Putovaće dosta manje od dva sata, ali će protokol biti isti - jabuka, kupovina mlade, darivanje.

Nakon dva sata putovanja stigli su u Žitorađu, a potom je usledio tradicionalni srpski običaj gađanje jabuke iz puške. Tek iz šestog puta mladoženja je uspeo da obori malu jabuku. Usledila je kupovina mlade, a glavnu ulogu u toj priči imali su Arkan i Cecina rođenda sestra, Lidija Veličković, danas Ocokoljić.

Arkan je prvo dao nekoliko štoseva nemačkih markaka, a kada je Lidija rekla da je to nedovoljno, Ražnatović je pozvao jednog momka koji je pred njim otvorio akten-tašnu u kojoj je bilo ogromna svota novca i skupocena narukvica od dijamanata. Ali to nije bilo dovoljno, te je mladoženja sa ruke skinuo zlatan sat i vredan prsten, a to su učinili i njegovi prijatelji.

Tada su procene bile da vrednost svih nabrojanih stvari prelazio iznos od pola miliona maraka.

Kada je mlada kupljena, započeo je tradicionalni običaj darivanja mlade, a potom je Cecu iz porodičnog doma izveo otac Slobodan. Odatle su se zaputili u Beograd u crkvu Svetog Arhangela Gavrila gde je bilo održano crkveno venčanje.

Veliki broj sveštenstva prisustvovalo je ovom venčanju, a Ceca je u crkvu ušla u raskošnoj venčanici, dok su dugački veo vukli devojčica i dečak. Kuma Svetlane Ražnatović bila je Maja Pavić, tada jedna od najpoznatijih TV voditeljki, dok je kum bio Borislav Pelević.

Bidermajer je uhvatila Cecina sestra Lidija.

Nakon što je venčanje obavljeno, mladenci su napustili crkvu Svetog Arhangela Gavrila i uputili su se u porodičan dom gde ih je čekala Željkova majka Slavka Josifović koja je Ceci poklonila zlatni dukat. Tada je izgovorila rečenicu:

- Darujem te ovim zlatnim dukatom, koji je iz 1700. godine. Od moje prababe, a vaše čukunbabe. Da brak bude srećan i dugovečan - glasila je rečenica koju je rekla sekrva tek venčanoj Ceci.

Svetlana Ceca Ražnatović planira da isti taj zlatni dukat pokloni Bogdani, koja će nastaviti tradiciju koju je započela Arkanova majka.

Iako je na samom veselju bilo mnogo Cecinih kolega, ona je u jednom trenutku ustala i zapevala dve pesme - Vidovdan i Vranjanku. Cecu je pratio poznati harmonikaš Mirko Kodić.

Na Arkanovom licu se moglo videti zadovoljstvo nakon otpevanih numera.

Za svadbu mladog Veljka i Bogdane pripremljen je poseban repertoar pesama. Iako neki od pevača ne žele da otkrivaju isti, ono što je sasvim sigurno jeste da će Ceca otpevati "Kuda idu ostavljene devojke", pesmu koju je pokojni Arkan obožavao. Iako će je pevati sa knedlom u grlu, verujemo da neće biti srećnije osobe od nje u tom trenutku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

DETALJ KOJI JE SVIMA PROMAKAO: Na svadbi Cece i Arkana su bili i ONI, a niko ih nije primetio (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019

Srpska pevačica Svetlana Ceca Ražnatvić udala se za Željka Ražnatovića Arkana pre 24 godine...Svadba veka - kako mnogi nazivaju venčanje Cecinog sina Veljka Ražnatovića i Bogdane Rodić - zakazana je za sutra, a mladoženjina majka se potrudila da liči na kraljevska venčanja kakva smo imali...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.