Monah Arsenije NAPAO Aleksandru Prijović teškim rečima: Jaoj, kada sam ja to video...: Izneverovao očima

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 19:38

Monah Arsenije NAPAO Aleksandru Prijović teškim rečima: "Jaoj, kada sam ja to video...": Izneverovao očima

Iguman manastira Ribnica kod Mionice nastavlja da osuđuje različite oblike popularne muzike.

Aleksandra Prijović je postala svojim trudom i dobrim odabirom pesama jedna od najpopularnijih muzičkih zvezda, ne samo u Srbiji već i u regionu. Iza njene karijere ne stoji nikakav skandal, te je pokazala da se može biti i velika zvezda a da se pojavljuje po tabloidima.

I dok mnogi čestitaju Prijovićevoj veliki muzički uspeh, nisu svi zadovoljni i oduševljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njenim ponašanjem na sceni.

Naime čuveni monah Arsenije Jovanović se u svojoj besedi osvrnuo i na uspeh Aleksandre Prijović.

Iguman manastira Ribnica kod Mionice je poznat po tome da uglavnom ima negativno mišljenje o popularnoj kulturi i to pre svega o muzici, koju rado komentariše u svojim besadama. Iako je i sam pre tridesetak i više godina bio je u epicentru crnog talasa jugoslovenskog rokenrola, Arsenije se nakon zamonašenja potpuno okrenuo protiv rokenrola, elektronske muzike, ali i narodnjaka.

Jedan deo svoje besede je posvetio upravo fenomenu Aleksandre Prijović

- Sada se napravila neka kombinacija gradskih narodnjaka. Tu je glavni predstavnik Ceca i njena učenica i njen klon Aleksandra Prijović. Potpuno izostaje bilo kakav bunt, bilo kakav socijalna kritika. Samo telo. Znači sada se turbofolk i zabavna muzika sublimiraju u jedan pravac i to je taj novi pravac. Taj pravac nije seoski, on je seljački. Znači kada je neko seljačina, to ne znači da je sa sela. Seljačina može da bude i profesor univerziteta. Ti na selu imaš takvu gospodu da se zaprepastiš. Ta seljačka novokomponovana muzika je nažalost prepravila čitavu Jugu i šire. Svi luduju za njom. Kažu Aleksandra napunila 5 arena u Zagrebu. To Oliver Dragović da ustane iz mrtvih ne bi uspeo. Meni su nju pohvalili kao ona je jako pristojna. Ja sam poželeo da vidim tu pristojnost. Pomislio sam da možda mi Srbi imamo neki pozitivan uticaj na braću Hrvate. Jaoj, kada sam ja to video. Pristojna a u nekom tesnom, kožnom kostimu gde se svaki nabor njenog zgodnog, mladog ženskog tela vidi. Ona izgleda kao nešto iz naučno fantastičnih filmova. Kako to može da bude pristojno? - smatra monah. 

Klip pogledajte u nastavku: 

♬ original sound - Илија Р. Вујовић

Srbija Danas/Youtube/Монах Арсеније - Званични канал манастира Рибница/T. M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.