#MojaKravicaFoodTalk2016 – Jovana Đisalov: Srbija je lider u proizvodnji genetski nemodifikovane soje

Izvor: Svet, 14.Jun.2016, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

#MojaKravicaFoodTalk2016 – Jovana Đisalov: Srbija je lider u proizvodnji genetski nemodifikovane soje

Konferencija o hrani i vinu „Moja Kravica Food Talk 2016“ pod sloganom Food Revolution, koju već četvrtu godinu zaredom organizuje Color Press Grupa održana je 3. juna u turističkom kompleksu Ribarsko ostrvo u Novom Sadu.
Legendarni TV-voditelj Oliver Mlakar ove godine se našao u ulozi voditelja, a konferenciju je otvorila Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro.
Moro je tokom uvodnog obraćanja upoznala prisutne sa uticajem francuske >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << kuhinje, kao i sa njenim istorijskim nastankom: „Francusku kuhinju je UNESCO 2010. godine uvrstio na listu svetske kulturne baštine. Još iz perioda renesanse stvorena je veza između kuhinje i identiteta zemlje, a taj identitet poznat je u celom svetu“, rekla je ambasadorka i dodala da su prvi priručnici od kojih su nastali prvi kuvari, napisani upravo u Francuskoj.
Otvaranju konferencije prisustvovao je i član Gradskog veća Novog Sada zadužen za privredu Goran Sečujski, koji je rekao da hrana i vino za zemlje u regionu predstavljaju veliki potencijal.
Na panelu “Korpa zdrave hrane: Organska proizvodnja, hrana, GMO i sertifikati” učestvovala je i Jovana Đisalov, Dunav Soja, koja je za naš portal rekla:
Dunav Soja je pre svega standard i oznaka kvaliteta, prvi standard i oznaka kvaliteta koji je podržan od strane Ministarstva poljoprivrede i koji omogućava označavanje krajnjih proizvoda životinjskog porekla, kao što su meso, mleko, jaja, oznakom koja garantuje da je proizvod bez GMO…
Kompletan razgovor poslušajte u videu:
frameborder="0" allowfullscreen>

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

#MojaKravicaFoodTalk2016 – Jovana Đisalov: Srbija je lider u proizvodnji genetski nemodifikovane soje

Izvor: Scandal.rs, 14.Jun.2016

Konferencija o hrani i vinu „Moja Kravica Food Talk 2016“ pod sloganom Food Revolution, koju već četvrtu godinu zaredom organizuje Color Press Grupa održana je 3. juna u turističkom kompleksu Ribarsko ostrvo u Novom Sadu...Legendarni TV-voditelj Oliver Mlakar ove godine se našao u ulozi voditelja,...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.