Majkl Fasbender u novom izdanju: Pogledajte prve fotografije sa snimanja „Magbeta“

Izvor: Svet, 29.Apr.2015, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majkl Fasbender u novom izdanju: Pogledajte prve fotografije sa snimanja „Magbeta“

U novoj filmskoj adaptaciji drame „Magbet“ Vilijama Šekspira, glavne uloge tumačiće Мајкl Fаsbеndеr i Marion Kotijar, a magazin Empire objavio je prve fotografije sa snimanja.
Dramu „Magbet“, Šekspir je napisao između 1599. i 1606. godine. Radnja je fokusirana na hrabrog škotskog vojskovođu Magbeta, koji pod uticajem proročanstva koje su mu rekle veštice, kao i ambicija supruge, odlučuje da zbaci sa vlasti kralja Dankana, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << bi sam postao vladar Škotske.
Preispitivanje zbog akcija koje je preduzeo, kao i zaluđenost vlašću i moći kod supruge Lejdi Magbet, dovodi do njihove konačne propasti.
U pitanju je Šekspirova najkraća tragedija.

Film će režirati Džastin Kurzel, a interesantno je to da će ista ekipa (Kurzel, Fаsbеndеr, Kotijar) posle adaptacije drame „Magbet“ sarađivati i na filmskoj ekranizaciji video igre „Assassin’s Creed“.
Svetsku slavu Majkl Fasbender stekao je glumeći u filmovima “Dvanaest godina ropstva” i višestruko nagrađivani “Sram”, a irski glumac nemačkog porekla nosi i titulu jednog od najzgodnijih muškaraca u glumačkom svetu.
Marion Kotijar jedna je od najtraženijih francuskih glumica danas, a najvećim glumačkim priznanjem Oskarom nagrađena je 2008. godine za ulogu Edit Pjaf, u filmu “Život u ružičastom”, dok su veliku popularnost doneli i filmovi “Taksi”, “Dobra godina”, “Državni neprijatelj”.

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.