![Losos u tortilji](https://static.vesti.rs/slike-2/Losos-u-tortilji-2.jpg)
Izvor: Svet, 16.Mar.2015, 11:17 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Losos u tortilji
Potrebno je (za 1 osobu):
1 tortilja (ima ih u svakom supermarketu), 50 g dimljenog lososa, 100 g kisele pavlake, 50 g paprike, 50 g krastavca
Priprema:
1. Tortilju premažite kiselom pavlakom, po ukusu posolite i pobiberite, pa preko nje stavite komadiće lososa (nepravilno iscepkane).
2. Na jednu polovinu tortilje (onu koja će kad se uvije biti u unutrašnjem delu) poređajte papriku i krastavac, prethodno isečene na štapiće.
3. Umotajte tortilju >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << i opecite je na tiganju, tek da dobije boju i koricu.
4. Potom napravite osvežavajući sos od sitno seckane mirođije, bosiljka, maslinovog ulja i limunovog soka, a koliko ćete čega staviti, zavisi od vašeg ukusa.
5. Ovu jednostavnu salsu možete preliti preko tortilje, koju ste prethodno isekli, ili služiti u posebnoj posudici.
Više gurmanskih saveta i specijaliteta možete videti na portalu Lepota i zdravlje
Mediteranska salata s biftekom
Izvor: Lepota i zdravlje, 17.Mar.2015, 10:04
Potrebno je (za 1 osobu): - 100 g junećeg bifteka, 50 g mocarele, 5 crnih maslina, 100 g rukole, 50 g čeri paradajza, so, biber, maslinovo ulje. Priprema: - Biftek očistite od žilica i opecite ga na gril-tiganju, koji ste prethodno dobro zagrejali. Ovu količinu bifteka ne treba peći duže od minut...