Koji srpski glumci i glumice su podržale Anđelu Jovanović nakon što je odbila scene s Lečićem? Hvala što si dala primer

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2024, 19:11

Koji srpski glumci i glumice su podržale Anđelu Jovanović nakon što je odbila scene s Lečićem? "Hvala što si dala primer"

More poruka podrške upućeno je mladoj glumici od sinoć...

Odluka mlade glumice Anđele Jovanović, ćerke poznatog glumačkog para Dragana Jovanovića i Branke Pujić, da odbije da snima scene sa glumcem Branislavom Lečićem u popularnoj TV seriji "Radio Mileva", odjeknula je u svim medijima.

Anđela Jovanović je kao razlog svoje odluke navela neprijatan događaj iz prošlosti koji je s njim imala i principijelan stav zbog nekadašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << optužbi na njegov račun.

Povodom svoje odluke, Anđela je izjavila:

"Ni sada, ni bilo kada u budućnosti ne želim da budem u istom kadru s tim čovekom, kako zbog onoga kroz šta sam ja prošla, tako i principijelno, zbog onoga za šta su ga moje koleginice optuživale", objasnila je Jovanovićeva za medije.

Branislav Lečić trebalo je da tumači epizodnu ulogu čoveka koji je lažno optužen za zlostavljanje u četvrtoj sezoni popularne TV serije, ali ga je zbog oštre reakcije mlade glumice koja nije želela da deli kadar s njim, produkcija nazvala dan pre snimanja i otkazala mu posao. Upravo to je bio povod da Branislav Lečić podnese tužbu protiv mlade glumice i traži odštetu od 300.000 dinara.

Društvene mreže ne prestaju da bruje o Anđelinoj odluci, a u međuvremenu sve više kolega pridružuje se slanju poruka podrške glumici. Brojne srpske glumice, kao i srpski glumci, priključili su se i pozdravili odluku svoje koleginice.

Među mnogima, oglasila se i jedna od najpoznatijih naših glumica, Mirjana Karanović, koja je na svom Instagram profilu napisala "Bravo, Anđela!!!" uz sliku mlade koleginice.

Pored nje, oglasile su se takođe i Sloboda Mićalović koja je uz Anđelinu sliku kratko i jasno napisala "Integritet = sloboda", dok se glumica Danijela Štajnfeld, koja je optužila Lečića da ju je silovao 2012. godine, javno zahvalila Anđeli što je rekla "ne".

Povodom čitave situacije, svoje mišljenje iznela je i glumica Milena Radulović koja je na svom Instagram nalogu napisala da "ne postoji mlada glumica koja je radila sa Lečićem, a da nije imala situaciju koja bi se danas jasno i zakonski nazvala s*ksualnim uznemiravanjem". Milena je potom dodala da "svi u branši znaju kako se Lečić odnosio prema mladim koleginicama", nakon čega je zaključila:

- Podrška, Anđela! Svaka ti čast što si stala iza sebe, mlađe sebe, ali i drugima dala primer - napisala je Radulovićeva.

Podrška je potom stigla i od glumaca Anđelke Prpić, Aleksandra Radojičića i Tamare Dragićević. Njih troje su na svojim Instagram nalozima podelili jednu istu sliku na kojoj je velikim slovima pisalo: "Podrška za Anđelu Jovanović i hvala što je rekla NE".

Pored njih, reči podrške mladoj koleginici takođe su uputili i Andrija Milošević, Vesna Dedić, Aleksandar Tomić, Jelisaveta Orašanin i mnogi drugi. Mladu glumicu javno je podržao i njen suprug, a ona je svima zahvalila porukom na društvenim mrežama.

Podsećamo da je Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo slučaj u kojem je glumica Danijela Štajnfeld optužila Branisalava Lečića za silovanje.

Nakon što Anđela Jovanović odbila je da snimi scenu sa Branislavom Lečićem u seriji "Radio Mileva", on je rešio da podnese tužbu protiv nje:

- Tužili su je moji advokati zato što je to pitanje uskraćivanja prava na rad, to apsolutno nema niko pravo da radi i to je zakonski prekršaj. Detalje oko tužbe ne znam, to advokati radi, ali ona je učinila nešto što je van zakona. Ona nema pravo da nekom uskraćuje pravo na rad. Dan pred snimanje mi je javljeno da se neće snimati serija, a to se sve desilo njenom reakcijom. Advokati mi kažu da to nije dozvoljeno i da su zbog toga reagovali i da će u buće reagovati na svaku vrstu takvog ponašanja - rekao je Branislav Lečić za "Informer".

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.