Kako konstantno sedenje utiče na kožu zadnjice i butina

Izvor: Svet, 30.Maj.2016, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako konstantno sedenje utiče na kožu zadnjice i butina

Ranije su vam svi zavideli na čvrstoj zadnjici, a sada vam se čini da je mlitava, spljoštena i da je promenila oblik? Razlog ne moraju da budu samo loša ishrana ili manjak fizičke aktivnosti, već i celodnevno sedenje na stolici. Kad sedimo ceo dan, gluteusi nam ne rade, a to nije loše samo za zadnjicu, već i za celo telo.
Foto: Guliver/Thinkstock Mišići koji nisu aktivni postaju sve slabiji i slabiji i, osim što loše izgledaju u farmericama, mogu da uzrokuju bol u donjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << delu leđa, čak i u kolenima i člancima.
To se često događa ljudima u srednjim dvadesetim. Počinju da se fokusiraju na karijeru i zaborave telo. Ponovo se pokreću tek kad u ogledalu spaze da im je zadnjica postala opuštena i mlitava. Tu može da strada i kvalitet vaše kože i zbog takvog načina života na zadnjicu i butine stići će celulit, jer sedenje utiče i na krvotok.
Pročitajte još i… Top 4 workout aplikacija: Pripremite svoje telo za leto na vreme

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Kako konstantno sedenje utiče na kožu zadnjice i butina?

Izvor: Lepota i zdravlje, 30.Maj.2016

Ranije su vam svi zavideli na čvrstoj zadnjici, a sada vam se čini da je mlitava, spljoštena i da je promenila oblik? Razlog ne moraju da budu samo loša ishrana ili manjak fizičke aktivnosti, već i celodnevno sedenje na stolici. Kad sedimo ceo dan, gluteusi nam ne rade, a to nije loše samo za...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.