KO ĆE IH ČUVATI U VEČNOJ TAMI? Poznati glumac posvetio prelepu pesmu ubijenoj deci!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2023, 18:35

"KO ĆE IH ČUVATI U VEČNOJ TAMI?" Poznati glumac posvetio prelepu pesmu ubijenoj deci!

Reči iz dubine duše!

Tragedija koja se dogodila juče na Vračaru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je učenik ubio devetoro osoba, od toga osmoro dece, izazvala je pravi šok i nevericu da je nešto takvo na našem terenu uopšte moguće,verovali smo da se takve scene dešavaju u Americi i na filmovima.

Ovom tragedijom potrešeni su svi građani do kojih je ova vest stigla. Na tragediju nije ostao imun ni naš poznati glumac Žarko Laušević >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je potresen ovim zločinom napisao pesmu.

 Stomak se steže u bol nesnosan.

Nedostaje malenih duša osam.

Ko će ih čuvati u večnoj tami.

Čuvar je s njima, bar nisu sami.


Sedim, kroz suze gledam u krevet.

Nedostaje nam života devet.

Tuga i bol na trgu cveća,

umesto ruža, buketi sveća.

U školi na vrhu Cvetnog trga

 danas u dvorištu stanuje tuga"


Probudimo se! Zbog njih! Čuvaj ih, bože - napisao je uz pesmu Laušević u objavi na društvenim mrežama.

Na Cvetnom trgu i dalje se donosi cveće i pale sveće za stradale učenike, a ekipa portala Srbija Danas odala je poštu deci i prisustvovala najpotresnijem i najtišem masovnom skupu koji se dogodio u novijoj istoriji.

Među ranjenima u masakru na Vračaru nalazi se i devojčica koja je sa teškim povredama glave prebačena na Dečju kliniku u Tiršovoj ulici gde se lekari svim silama bore za njen život. I ovoga puta, svo raspoloživo lekarsko ljudstvo je dalo svoj maksimum, te su sve pohvale upućene ovim diskretnim herojima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.