Glumac Žarko Laušević objavio pesmu o tragično stradaloj deci!

Izvor: Svet plus, 04.Maj.2023, 21:03

Glumac Žarko Laušević objavio pesmu o tragično stradaloj deci!

Glumac Žarko Laušević, kao i celokupna javnost, potresen je tragedijom koja se dogodila u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru... Objavio je pesmu o tragično stradaloj deci!

Žarko je nastradalima posvetio pesmu koju je objavio na društvenoj mreži Instagram uz poruku: "Probudimo se! Zbog njih! Čuvaj ih, bože!".

"Stomak se steže u bol nesnosan,

Nedostaje malenih duša osam,

Ko će ih čuvati u večnoj tami,

Čuvar >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << je s njima, bar nisu sami,

Sedim, kroz suze gledam u krevet,

Nedostaje nam života devet,

Tuga i bol na trgu cveća,

umesto ruža, buketi sveća

U školi na vrhu Cvetnog trga

danas u dvorištu stanuje tuga"


Podsetimo, velika tragedija dogodila se juče oko 8.40 časova kada je maloletnik K. K. (13) učenik sedmog razreda ubio 8 učenika ove škole i radnika obezbeđenja a ranio 6 đaka i nastavnicu istorije.

Dečak je sam pozvao policiju i rekao sta je uradio. Odmah je uhapšen, a nakon toga su privedeni i njegovi otac i majka.

K. K. je pištolj uzeo od oca, iz sefa.

Kako je do detalja objasnio načelnik beogradske policije Veselin Milić, maloletni K. K. je mesec dana planirano za izvršenje. K. K. je u dužem vremenu to planirao, motiv nije saopštio. Vatreno oružje uzeo je iz očevog stana i doneo sa četiri molotovljeva koktela.

Otac dečaka V. K. je uhapšen juče. Ministar policije Bratislav Gašić je naveo kako je otac dečaka izjavio da su oba pištolja bila zaključana u sefu pod šfrom, ali očigledno da je dete imalo šifru.

Povređena deca nalaze se u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj i u Urgentnom centru UKC Srbije. Dvoje dece je ugroženo: devojčica koja je pogođena u glavu i koja je operisana, i dečak koji je u UC.

Zbog ove tragedije proglašena je trodnevna žalost od petka, 5. maja do nedelje, 7. maja.

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.