Ispovest očajne majke: Anoreksija je mojoj ćerki uništila život!

Izvor: Svet plus, 07.Jul.2016, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispovest očajne majke: Anoreksija je mojoj ćerki uništila život!

Anoreksija i Bulimija smatraju se najsmronosnijim bolestima 21. veka, a mnoge devojke u tinejdžerskom periodu susreću se sa ovim problemom.

Anoreksija je težak poremećaj u ishrani, a manifestuje se naglim gubitkom kilograma, koji su obično prouzrokovani povređenim emotivnim stanjem. Ova bolest najčešće se javlja u tinejdžerskom periodu, a može biti veoma opasna, ukoliko se ne leči na vreme i smrtonosna. Jedna mama, odlučila je da pošalje apel svim ljudima dobre volje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << kako bi svoju 19- godišnju ćerku uspela da izvuče iz ovog pakla i pošalje je na psihijatrijsku kliniku na lečenje.

U borbi za ćerkin život, Sara Vedi je odlučila i da podeli svoju bolnu priču, kako bi obratili pažnju na ponašanje svoje dece i njihov način ishrane, kako ne bi došli u istu situaciju kao i ona: "Još dok je bila mala patila je od problema sa samopouzdanjem i stalno je brinula o svojoj kilaži. Kada smo se njen otac i ja razvodili to je imalo veliki uticaj na nju jer je bila pod velikim stresom zbog svega. Počela je da jede sve manje i stalno mi je govorila da je već jela i da nije gladna. Nisam imala razloga da joj ne verujem. Počela je i da ide u teretanu, ali sam mislila da je to potpuno normalno za devojku njenih godina", kaže Sara, piše 24sata.rs i dodaje:

"Više nemamo drugi plan jer svo isprobali sve. Čini se da je ovo poslednja šansa da joj spasimo život. Kloi želi da ozdravi, želi da ide na faks i povrati svoj život. Ali bez stručne pomoći to se neće desiti. „Pre nego što su problemi počeli nisam znala ništa o anoreksiji. Nisam imala pojma koliko ozbiljna može da bude i koliko je teško pobediti je. Nisam shvatala da je u pitanju mentalna bolest, a ne fizička i da je gubitak kilograma samo sporedni efekat. Kloi toliko dugo ima anoreksiju da se ne sećam kako je njen život izgledao pre ove razorne bolesti, a što duže traje, to ju je teže pobediti, smatra očajna majka, koja se grčevito bori da pomogne svom detetu.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.