Imate ispucale pete?? Ovo je jednostavno rešenje! Ne košta ništa!

Izvor: Svet plus, 08.Apr.2021, 10:50

Imate ispucale pete?? Ovo je jednostavno rešenje! Ne košta ništa!

Zapanjujući efekti! Imate ispucale pete?? Ovo je jednostavno rešenje! Ne košta ništa! Ovako izgleda pravilno uklanjanje zadebljane kože!

Uz malo pripreme i nekoliko jednostavnih poteza, pedikir možete da obavite i u sopstvenom kupatilu.

Međutim, ako su vaš problem kurje oči, potražite medicinsku negu stopala.

Kupka za stopala kao priprema

U uklanjanjaju zadebljenja na koži peta i tabana pomaže opuštajuća kupka za >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << stopala. Sipajte toplu vodu u odgovarajuću posudu (oko 35 stepeni Celzijusa) i dodajte neku kupka za stopala. Nakon 10 minuta koža je omekšana i spremna za sledeći korak.

Pravilno uklanjanje zadebljale kože

Izvadite stopalo iz vode i nakon što ste ga dobro osušili, možete da počnete sa uklanjanjem zadebljale kože. Najpogodniji za to je kamen za pete, a za debele slojeve zadebljanja turpija za zadebljalu kožu odnosno skidač žuljeva. Budite izuzetno pažljivi sa skidačem žuljeva jer može da skine previše kože i postoji opasnost od povređivanja. Nakon uklanjanja zadebljale kože, kratko isperite stopalo i nanesite kremu za stopala.Drugo stopalo u međuvremenu ostavite u toploj vodi ili ga umotajte u peškir da se koža ne bi prebrzo osušila.

Uklanjanje zanoktica i sređivanje noktiju

Pored toga što omekšava zadebljala mesta na koži, kupka za stopala omogućava da se posle nje i zanoktice lakše tretiraju. Pomoću specijalnog štapića možete nežno da ih gurnete unazad. Izbegavajte upotrebu makaza jer mogu da povrede zanoktice.

Njih upotrebite za sređivanje noktiju na nožnim prstima: Topla voda će omekšati nokte i lakše ćete ih iseći bez listanja. Za nokte na nožnim prstima važi da treba da budu u ravni sa završetkom prsta. Dakle, ne treba da budu suviše kratko isečeni jer to može da dovede do urastanja noktiju. Ako su ivice nokta previše naglašene, oblikujte ih turpijom za nokte (princip je isti kao i kod noktiju na prstima ruke).

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE 

Nastavak na Svet plus...






Povezane vesti

Kako ukloniti zadebljalu kožu sa stopala: Male “uradi sama” pedikir tajne

Izvor: Lepota i zdravlje, 08.Apr.2021

Evo kako ukloniti zadebljalu kožu sa stopala i pripremiti naše noge za sandale i papuče.    Zadebljala, suva i ispucala koža na stopalima javlja se usled nedostatka vlage u koži stopala, nošenja neudobne obuće ili pritiska koji se stvara na određeni deo stopala. Iako uglavnom nije bolna, estetski,...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.