I Bog voli dobru muziku: Bouvi, Prins, Koen i na kraju Džordž Majkl!

Izvor: Prva.rs, 26.Dec.2016, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Bog voli dobru muziku: Bouvi, Prins, Koen i na kraju Džordž Majkl!

Početkom godine, rok fanove koji su još bili pod utiskom zbog smrti legendarnog vođe „Motorheda“ Lemija  Kilmistera, koji je umro od agresivne vrste raka 28. decembra 2015. godine, šokirala je vest o odlasku još jednog velikana. 
Dejvid Bouvi preminuo je 10. januara izgubivši bitku s rakom jetre, nekoliko dana nakon izlaska njegovog posledneg albuma "Blackstar", kojeg su oduševljeno dočekali i kritičari i publika.
Nekoliko dana kasnije, 18. januara, usled komplikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << uzrokovanih upalom pluća i artritisom, umro je pevač i gitarista „Eaglesa“ Glen Frej, koji je zajedno s Donom Henlijem apisao neke od najvećih rok hitova sedamdesetih godina, kao što su "Desperado" ili "Hotel California".
U martu je u 90. godini umro sir Džordž Martin, producent svih najvažnijih albuma „Bitlsa“.
Potom je 11. marta samoubistvo počinio klavijaturista Kit Emerson, član progresivnog rok trija „Emerson, Lake i Palmer“, koji je vrhunac slave doživeo sredinom sedamdesetih godina. 
U aprilu je u 57. godini od predoziranja lekovima umro Prins, superstar osamdesetih s albumom i filmom "Purple Rain", ali i jedan od najoriginalnijih autora rok muzike koji je na jedinstven način mešao razne stilove - od roka i popa do funka, R&B i folka.
U oktobru je preminuo Pit Berns, vođa britanske dens-pop senzacije osamdesetih, najpoznatiji po hitu "You Spin Me Round (Like a Record)".
Jedan od najvećih kantautora Leonard Koen umro je 7. novembra u svojoj kući u Los Anđelesu u 82. godini. Kanadski pesnik i pisac jevrejskih korena ostaće uz Boba Dilana zapamćen kao najbolji liričar rok i folk muzike.
U decembru je stigla vest o smrti Rika Parfita, gitariste legendarnog britanskog benda „Status Quo“.
Godina se završila (valjda) odlaskom jedne od najvećih pop zvezda današnjice - Džordža Majkla koji je umro u 53. godini u svom domu.
Izvor: N1
 

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.