Da li verujete!?? Prva osoba koja će živeti hiljadu godina je verojatno već rođena!

Izvor: Scandal.rs, 15.Apr.2015, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li verujete!?? Prva osoba koja će živeti hiljadu godina je verojatno već rođena!

U epicentru istraživanja je naučnik sa Kembridža Obri de Grej.

Prvo što treba da uradimo jeste da izbacimo iz upotrebe reč besmrtnost, jer je izuzetno štetna, nije samo pogrešna, nego i štetna“, rekao je i dodao da ona znači nula posto šanse za smrt od bilo kog uzroka.

Ja radim na samo jednom određenom uzroku smrti, odnosno starenju“, objasnio je.

Kako bi postigao dugovečnost, de Grej razvija terapiju za ubijanje stanica koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << izgubile sposobnost deljenja, čime se dopušta zdravim stanicama da se dele i nadopunjuju tkivo.

Terapije na kojima radimo u ovom trenutku neće biti savršene. Biće dovoljno dobre da ljude koji imaju 60 godina pomlade dovoljno dobro, tako da biološki neće imati 60 godina dok ne napune 90.

Grej takođe smatra da je verojatnije da će se razviti njegova tehnika za postizanje večne mladosti, nego teorije koje se fokusiraju na sprečavanje metabolizma da nanosi štetu telu.

U budućnosti ćemo moći da budemo korak ispred problema i podmlađujemo ljude dok god oni to žele“, poručio je.

Kaže da će veliki napredak biti kada budu u stanju da pomlade miševe u laboratoriju. Posle toga, kaže, ljudi će znati da je samo pitanje vremena kada će to moći da se uradi o na čoveku.

Mislim da imamo šanse da dođemo do toga za šest do osam godina od sada“, poručio je optimistično de Grej.

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li verujete!?? Prva osoba koja će živeti hiljadu godina je verojatno već rođena!

Izvor: Svet, 15.Apr.2015

Vrlo je verovatno da je prva osoba koja će doživeti 1000. godinu već živa. To tvrdi sve veći broj istraživača koji veruju da je biološka revolucija koja će omogućiti ljudima da iskuse večnu mladost iza ugla.. U epicentru istraživanja je naučnik sa Kembridža Obri de Grej.. “Prvo što treba...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.