DVA PUTA JE PRESTAO DA DIŠE NA MOJIM RUKAMA! Bivša devojka Kojinog brata iznela stravične detalje

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 23:08

"DVA PUTA JE PRESTAO DA DIŠE NA MOJIM RUKAMA!" Bivša devojka Kojinog brata iznela stravične detalje

"Nas dvoje smo ga održavali u životu dok nije stigla hitna pomoć."

Smrt Vladimira Koja, brata glumca Nikole Koja, koji je nastradao na hipodromu u 59. godini kada ga je udario konj potresla je sve.

Njegova bivša emotivna partnerka Sanja Dabović prisutvovala je navodno nemilom događaju. Iako je izbegavala da o nesreći priča za medije oglasila se za medije i ispričala detalje.

- Mnogo je teško ponovo proći kroz sve, zato sam i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bežela od medija. Tog dana smo krenuli na trening. Vlada ga je držao. Konj je ušao na stazu i u jednom trenutku džokej je pao sa životinje. Krenula sam da vidim da li je džokej dobro. Konj je trčao toliko brzo da ja ni na trkama nisam videla tako nešto. Koja je stajao sa desne strane ulaza na stazu iza rastinja. Taj deo nije pregledan, zapravo poprilično je opasan jer se ne odražava kako treba. Iako mi je konj išao u susret mene je zaobišao. Vrdnuo je levo ka izlazu jer konji traže put do štale, to im je poznato mesto i nikada namerno neće zgaziti čoveka. Međutim, od rastinja konj nije video Koju koji je krenuo ka stazi da bi ga zaustavio i da bi video šta se dešava - prepričava tragediju za Kurir i nastavlja:

- Okrenula sam se za konjem i izgovorila samo B od reči beži... Nažalost, konj je pokupio Vladu, udario ga u grudi i bacio visoko. Digao ga je sa zemlje i Koja je pao svom svojom težinom jer je bio ogroman čovek i srcem i telom... Pao je na rizlu koja se nalazi ispred staze. Pritrčala sam, okrenula ga na levi bok. Krvario je iz nosa i usta teško je disao. Ljudi su doneli vode, izvadila sam mu jezik. Dotrčao je njegov sin Velimir. Nas dvoje smo ga održavali u životu dok nije stigla hitna pomoć. Dva puta nam je prestao da diše na rukama. Dalje znate i sami, bio je u komi devet dana. Glava mu je bila u redu, ali konj mu je polomio sedam rebara i probušio oba plućna krila - kroz suze priča Sanja.

Dabovićeva priznaje da joj je Vlada značio u životu:

- On je pola mog poslovnog života držao u svojim rukama. Svemu me je naučio: životu, strpljenju, konjarstvu, trenerskom poslu, jahanju. Pet godina smo bili zajedno. To je pet najlepših godina mog života, mladosti. Rastali smo se zbog razlike u godinama, ali smo nastavili da radimo zajedno i da jedno drugom budemo najveća podrška. Imali smo lep odnos i ista interesovanja. Sličnih smo stavova, načela, uvek me je usmeravao kako treba da se ponašam, gledao je da me nauči i zaštiti od sveta. On je bio miran po prirodi, a ja nemirna. Imali smo vezu za pamćenje. Iza njega je ostalo devet konja i brojne uspesi. Bio je veliki humanitarac. Poslednja želja mu je bila da kupi konja i da se zove Kalači i to nam je poslednja uspomena na njega - kaže ona.

Sanji je teško da boravi na hipodromu bez Vlade.

- Mnogo je teško kada ulazite svaki dan u prostor gde ste sa nekim proveli trinaest godina života, sa kim se čujete deset puta dnevno, kada imate svoju sigurnu kuću, osobu od poverenje nekog ko vam je bio više od svega. Teško je bez oslonca i podrške i teško je kada vidite da se nekome nešto dogodi pa i da nije vaš, a pogotovu kada vas je neko oblikovao. Ja sam jako mlada primljena u njihovun štalu kada sam imala 21 godinu. Sve što sam ja to je napravio Vlada. On je čovek koji je želeo da pomogne, prenese svoje znanje, da se nađe prijateljima, konjarima - završava Dabovićeva za "Kurir".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.