DA SE ĐAVO NE SAKRIJE POD KRST! Dejan odbio da na veliki hrišćanski praznik pređe u pravoslavlje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2022, 13:55

"DA SE ĐAVO NE SAKRIJE POD KRST!" Dejan odbio da na veliki hrišćanski praznik pređe u pravoslavlje!

Na veliki dan u velikoj svetinji sve je isplanirano, ali Dragojević je rekao "ne".

Verska pripadnost pobednika pete sezone "Zadruge" Dejana Dragojevića ostala je nerazrešiva misterija za mnoge gledaoce popularnog TV formata.

Premda su mnogi očekivali da će se rijaliti-zvezda na današnji dan krstiti, to se ipak nije dogodilo.

O uvođenju Dragojevića u pravoslavnu veru progovorio je bivši zadrugar Lepi Mića (detaljnije OVDE). Po njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sveta tajna je planirana da se obavi u manastiru Krušedol na Svetog Iliju Gromovnika.

Sveti prorok Ilija se smatra najsilovitijim među ognjenim svecima, pa se svetkuje s velikim strahopoštovanjem. Veruje se da nije umro već da se živ, plamenim kočijama, vazneo na nebo.

Na Svetog Iliju ne radi se u polju, da se ne bi navukao gnev svetitelja. Prema narodnom verovanju, ako danas grmi, propašće celokupan ovogodišnji rod oraha i lešnika. Kada na ovaj praznik pucaju gromovi narod kaže da to svetac gađa đavole, pa se ne valja krstiti da se đavo ne bi sakrio pod krst u koji grom ne udara.

Takođe, veruje se da posle Svetog Ilije leto polako prolazi, pa je u narodu poznata izreka "Od Svetog Ilije, sunce sve milije".

- Velika mi je čast i zadovoljstvo da krstim Dejana i to baš na veliki praznik kao što je Sveti Ilija. Zaista je velika čast biti nečiji duhovni vođa, a mislim da mi je Dejan poverio tu važnu ulogu u životu zato što sam ga svojim savetima podržavao i pomagao mu da izdrži sve u "Zadruzi". Mnogo sam srećan i počastvovan - istakao je Lepi Mića.

- Neće  se desiti. Nije došlo do promene plana, bila je priča u rijalitiju. Ja se nisam oupšte čuo sa Mićom, treba da ga zovem, ali ne volim da budem u lažnoj komunikaciji - sinoć je rekao Dejan Dragojević u emsiji "Narod pita".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.