Brzi ručak! Piletina sa prelivom i belim lukom! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 09.Jan.2020, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brzi ručak! Piletina sa prelivom i belim lukom! (RECEPT)

Brzi ručak po bakinom receptu oduševiće celu porodicu, a verovatno vam je već pomalo i dosadilo spremanje oko praznika, pa eto danas spremite ručak na brzinu. Jednostavno i ukusno! Piletina sa prelivom i belim lukom!

Potrebno je za brzi ručak:

- 600 g belog pilećeg mesa

- 3 čena belog luka

- 2 kašike brašna + 1  kašičica

- 2 kašike prezli

- ulja

- soli bibera

- peršunovog lista >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<

- 200 g kisele pavlake

- malo mleka 


Priprema:

- Meso iseći na šnicle pa malo izlupati izmenju folije. Posoliti i pobiberiti. Izmešati brašno i prezle, pa uvaljati šnicle.

- Pržiti na tihoj vatri oko 15 min.

- Izvaditi na tanjir, a u tu masnoću ubaciti 1 kašičicu brašna, pavlaku i dobro izjednačiti. Kodati gnječen beli luk, so, biber i peršunov list.  Po potrebi dodati i malo mleka.

- Gotove šnicle preliti sosom. Služiti ih tople. Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.