Izvor: Svet plus, 09.Jan.2020, 13:23 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Brzi ručak! Piletina sa prelivom i belim lukom! (RECEPT)
Brzi ručak po bakinom receptu oduševiće celu porodicu, a verovatno vam je već pomalo i dosadilo spremanje oko praznika, pa eto danas spremite ručak na brzinu. Jednostavno i ukusno! Piletina sa prelivom i belim lukom!
Potrebno je za brzi ručak:
- 600 g belog pilećeg mesa
- 3 čena belog luka
- 2 kašike brašna + 1 kašičica
- 2 kašike prezli
- ulja
- soli bibera
- peršunovog lista >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
- 200 g kisele pavlake
- malo mleka
Priprema:
- Meso iseći na šnicle pa malo izlupati izmenju folije. Posoliti i pobiberiti. Izmešati brašno i prezle, pa uvaljati šnicle.
- Pržiti na tihoj vatri oko 15 min.
- Izvaditi na tanjir, a u tu masnoću ubaciti 1 kašičicu brašna, pavlaku i dobro izjednačiti. Kodati gnječen beli luk, so, biber i peršunov list. Po potrebi dodati i malo mleka.
- Gotove šnicle preliti sosom. Služiti ih tople. Prijatno!