Ostalo

Sme�no

Brzi ručak! Piletina sa prelivom i belim lukom! (RECEPT)

Brzi ručak po bakinom receptu oduševiće celu porodicu, a verovatno vam je već pomalo i dosadilo spremanje oko praznika, pa eto danas spremite ručak na brzinu. Jednostavno i ukusno! Piletina sa prelivom i belim lukom!

Brzi ručak! Piletina sa prelivom i belim lukom! (RECEPT) Screenshoot/Youtube



Potrebno je za brzi ručak:

- 600 g belog pilećeg mesa

- 3 čena belog luka

- 2 kašike brašna + 1  kašičica

- 2 kašike prezli

- ulja

- soli bibera

- peršunovog lista

- 200 g kisele pavlake

- malo mleka 

 

Turska kafa: Pravilan način pripreme i nekoliko caka za savršen ukus!





Priprema:

- Meso iseći na šnicle pa malo izlupati izmenju folije. Posoliti i pobiberiti. Izmešati brašno i prezle, pa uvaljati šnicle.

- Pržiti na tihoj vatri oko 15 min. 

- Izvaditi na tanjir, a u tu masnoću ubaciti 1 kašičicu brašna, pavlaku i dobro izjednačiti. Kodati gnječen beli luk, so, biber i peršunov list.  Po potrebi dodati i malo mleka. 

- Gotove šnicle preliti sosom. Služiti ih tople. Prijatno!


Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/yumama

Povezane vesti:


>