Sto srpskih trubača

Izvor: Politika, 27.Apr.2012, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sto srpskih trubača

Kad truba zasvira, srce zaigra. A kad se sto truba oglasi kao jedna tad damari ne miruju – horski je potvrdila publika u „Sava centru” na koncertu koji je priredio jedinstveni orkestar „Sto srpskih trubača”. U njegovom sastavu su najbolji trubači sa juga i zapada Srbije, iz užičkog i dragačevskog kraja, Vranja, Surdulice, Grdelice... izabrani iz orkestra Dejana Lazarevića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Ekrema Mamutovića, Veljka Ostojića, Siniše Stankovića, Mija Bondžulića, Ivana Jovanovića, Ace Novkovića, Milana Nikolića Donje, Miroljuba Kremića ... Oni su zagrmeli na sceni Velike dvorane.U orkestar ih je pre dve i po godine okupio Dragan Babić, pisac „Istorije srpske trube”. Ova svojevrsna trubačka reprezentacija pokazala je umeće naših najboljih muzičara limenog duvačkog instrumenta.

Majstori trube podigli su posetioce na noge numerama „Žute dunje”, „Zapevala sojka ptica”, „Tamo daleko”, „Maruška”... To potvrđuje da su na repertoaru bile osim marševskih i nežne ljubavne melodije. Koncertom je dirigovao Nišlija – praunuk slavne Koštane – Maksut Maksutović Maksa. 

A. K.

objavljeno: 27.04.2012.
Pogledaj vesti o: Milan Stanković

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.