Zijin kupio kompaniju koja razvija projekat Čukaru Peki u Boru

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Dec.2018, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zijin kupio kompaniju koja razvija projekat Čukaru Peki u Boru

BEOGRAD - Kompanija Zijin uspešno je obavila nadmetanje za akcije kompanije Nevsun koja razvija projekat Čukaru Peki u Boru, saopštile su ove dve kompanije.

Akcionari Nevsuna su prodali oko 89,37 odsto od ukupnog broja akcija kompanije Nevsun, Zijin je putem svoje podružnice, preuzeo sve deponovane akcije i platiće ukupno 1.660.923.450 američkih dolara u roku od tri dana.

Nevsun je vodeća kompanija srednjeg obima koja se bavi preradom teških metala, a u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << posluje posredstvom kompanije Rakita eksplorejšn d.o.o. i trenutno sprovodi projekat Čukaru Peki u Boru, nalazište bakra svetske klase u Srbiji, navodi se u saopšenju.

"Veoma smo zadovoljni što smo kupili Nevsun i nastavićemo da održavamo čvrsto opredeljenje kompanije u primeni bezbednih, efikasnih i održivih praksi u rudarstvu, izjavio je danas predsednik kompanije Zijin Chen Jinghe.

"Takođe ćemo raditi sa našim partnerima u Eritreji kako bismo dodatno produžili radni vek rudnika Biša i istražili nova ležišta. U okviru projekta Čukaru Peki u Srbiji nameravamo brzo da razvijemo Gornju zonu i uvedemo je u proizvodnju što je pre moguće", rekao je Chen.

Direktor Nevsuna Peter Kukielsk zahvalio je u ime Odbora direktora Nevsuna, akcionarima, partnerima i rukovodećem timu za ostvarivanje ovog izuzetnog ishoda za akcionare te kompanije.

U skladu sa važećim kanadskim zakonima o hartijama od vrednosti, Zijin je produžio period koji je na raspolaganju akcionarima Nevsuna da ponude svoje preostale akcije u okviru Ponude za 10 dana, do krajnjeg roka koji ističe 7. januara naredne godine.

Akcionari koji ponude svoje akcije kompanije Nevsun u produženom periodu dobiće isti iznos od šest dolara po akciji, navedeno je u saopštenju.

Kineska kompanija Zijin je 18. decembra zvanično preuzela Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor i uplatila 350 miliona dolara za dokapitalizaciju.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.