Ciđin postao većinski vlasnik kanadskog Nevsuna

Izvor: RTS, 29.Dec.2018, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ciđin" postao većinski vlasnik kanadskog "Nevsuna"

Kineska rudarska kompanija "Ciđin", koja je nedavno preuzela RTB "Bor", kupila je za više od 1,6 milijardi dolara 89,37 odsto akcija kanadskog "Nevsuna", koji u Boru sprovodi projekat Čukaru Peki. "Ciđin" namerava da to nalazište uvede u proizvodnju što pre, poručio predsednik kompanije.
"Ciđin" će 89,37 odsto akcija platiti 1.660.923.450 kanadskih dolara, a kompanija je za 10 dana produžila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << period koji je na raspolaganju akcionarima "Nevsuna" da ponude svoje preostale akcije, saopštile su dve kompanije.

Predsednik "Ciđina" Čen Đinghe poručio je da će nastaviti da održava čvrsto opredeljenje u primeni bezbednih, efikasnih i održivih praksi u rudarstvu.
"U okviru projekta Čukaru Peki u Srbiji, nameravamo brzo da razvijemo Gornju zonu i uvedemo je u proizvodnju što je pre moguće", najavio je Đinghe.
Kanadski "Nevsun" je kompanija srednjeg obima, koja se bavi preradom teških metala, a u Srbiji posluje posredstvom kompanije "Rakita eksplorejšn" (Rakita Exploration), i trenutno sprovodi projekat nalazišta bakra Čukaru Peki u Boru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.