Žeželjev most gotov do 21. novembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2017, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žeželjev most gotov do 21. novembra

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila danas da će gradnja Žeželjevog mosta preko Dunava u Novom Sadu biti završena do 21. novembra.

Mihajlović je rekla da će uskoro građani moći i pešice da pređu taj most.

Kako kaže potrebno je u narednim danima obezbediti obustavu plovidbe na Dunavu na tri dana, kada je odgovarajući vodostaj, kako bi mogao da se navuče i poslednji luk na tom mostu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Ona je rekla da je sve bilo pripremljeno za taj deo radova, ali da je porastao vodostaj, što je onemogućilo izvođača da to uradi.

"Cilj je da početkom novembra odnosno do 21. novembra bude završen Žeželjev most. Idemo onom dinamikom koja je planirana", kazala je ministarka.

EU je uložila 30,3 miliona evra u izgradnju mosta, kao i dodatnih 4,1 miliona za izgradnju pristupnih saobraćajnica, a Grad Novi Sad do sada je platio oko četiri miliona evra.

Radovi se finansiraju i iz republičkog i pokrajinskog budžeta.

Glavni izvođač radova je španski Azvi.

Drumsko-železnički Žeželjev most se nalazi na Koridoru 10.

Stari most je srušen u NATO bombardovanja 1999. godine.

Odgovrajući na pitanje novinara zašto se parcijalno otvaraju deonice velikih projekata, Mihajlović je rekla da se otvara ono što se završi i da država kad ima novac i gotov projekat za neku deonicu raspisuje javni poziv i završava ono što je u tom trenutku moguće i da ne vidi nijedan razlog da se to ne pokaže građanima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Žeželjev most gotov do 21. novembra

Izvor: Radio 021, 22.Avg.2017

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila danas da će gradnja Žeželjevog mosta biti završena do 21. novembra...Mihajlović je rekla da će uskoro građani moći i pešice da pređu taj most...Kako kaže potrebno je u narednim danima...

Nastavak na Radio 021...

Zorana Mihajlović: Žeželjev most gotov do 21. novembra

Izvor: NoviSad.com, 22.Avg.2017

Gradnja Žeželjevog mosta preko Dunava u Novom Sadu biće završena do 21. novembra, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i dodala da će građani uskoro moći da ga..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.