Mihajlović: U vazduhu se oseća da se grade putevi u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 22.Avg.2017, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: U vazduhu se oseća da se grade putevi u Srbiji

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da bilo koji tehnički problemi na terenu, dok se grade putevi, ne mogu uticati na odnose Srbije i Kine.

Na jesen će, pre roka, u saobraćaj biti puštena deonica od Pirota do Dimitrovgrada, najavila je Mihajlović.

Ona je objasnila da nije zadovoljna napretkom na deonici Ub–Obrenovac koju je za vikend obišla, napominjući da je ovo prvi put da postoji problem sa nekom kineskom kompanijom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << (Šandong).

Mihajlović je istakla da je, odmah po njenom obilasku, reagovao i ambasador Kine koji je poslao pismo kompaniji.

"Čini mi se kad dolazimo sa novinarima da je malo našminkano, više volim da dođemo sa inženjerima i da vidimo šta da uradimo. Sada je građevinska sezona i treba te probleme da rešavamo dok je sezona", naglasila je Mihajlović.

Prema njenim rečima, na nekim važnim deonicama gde rade kineske kompanije radnici dolaze u četiri ujutru i rade do sedam uveče.

Kako kaže, nije važno iz koje zemlje dolazi kompanija, već da li se poštuju ugovori.

"Nikada nismo imali problem ni sa jednom drugom kineskom kompanijom, i bilo koja tehnička priča poput ugovora, ne utiče na odnose između Srbije i Kine. Sve sastanke sa kineskim kompanijama smo vodili i u prisustvu ambasadora", istakla je Mihajlović.

Ona podseća da je Vlada pre dve godine raskinula ugovor sa bugarskom kompanijom, jer se kasnilo sa ugovorom sedam, osam meseci.

"Građani treba da znaju da su ugovori međunarodnog karaktera, pored kompanije i države sa dve strane, postoji treća strana odnosno kompanija koja vrši nadzor nad onima koji rade poslove. Vidite da su se na Koridoru 10 stvari promenile nakon opomene", ocenila je Mihajlović.

Ona je najavila da će na jesen, pre roka, u saobraćaj biti puštena deonica puta duga 31 kilometar od Pirota ka Dimitrovgradu.

Mihajlović se nada da će do kraja godine u biti završena deonica od Obrenovca ka Ljigu.

"Ko ne poštuje ugovore, plaća penale, ali država nema vremena da drugi plaćaju penale. U državi se oseća u vazduhu da se putevi grade", smatra Mihajlović.

Deo "ipsilon kraka" završen za deset meseci

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je šest i po kilometara deonice ipsilon (Y) kraka Koridora 10, od somborskog do bačkotopolskog puta, koja će u utorak biti puštena u rad, završeno za deset meseci i da je koštalo 370 miliona dinara.

Ona je za RTS rekla da će preostalih pet i po kilometara biti završeno najkasnije naredne godine i da je za to obezbeđen novac u budžetu Srbije.

"Ljudi koji žive u Subotici znaju koliko je to važno. Sada hiljade kamiona više neće ići kroz Suboticu, nego 'ipsilon krakom'", rekla je Zorana Mihjalović.

Prema njenim rečima, izgradnja puteva je važna jer se bez razvoja infrastrukture ne može očekivati rast investicija.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Ipsilon krak Koridora 10 završen za deset meseci

Izvor: N1 televizija, 22.Avg.2017

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je šest i po kilometara deonice ipsilon (Y) kraka Koridora 10, od somborskog do bačkotopolskog puta, koja će u utorak biti puštena u rad, završeno za deset meseci i da je koštalo 370 miliona dinara...Ona...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.