Zemlje sporazuma OPEK plus će povećati proizvodnju nafte

Izvor: Vostok.rs, 04.Dec.2020, 11:01

Zemlje sporazuma OPEK plus će povećati proizvodnju nafte

Zemlje sporazuma OPEK plus odlučile su da povećaju proizvodnju nafte od januara za 500 hiljada barela dnevno, zatim će države održavati mesečne ministarske sastanke, saopštilo je Ministarstvo energetike Kazahstana.
„Nakon zasedanja odlučeno je da se poveća količina nafte u januaru 2021. godine, od opšteg povećanja proizvodnje zemalja OPEK plus za 500 hiljada barela dnevno... Takođe, zemlje-učesnice sporazuma dogovorile su se da održavaju mesečne ministarske sastanke, počev od januara 2021. godine, radi pregleda trenutnog stanja naftnog tržišta i korekcije daljeg nivoa ograničenja“, navodi se u saopštenju Ministarstva. Napominje se da će ukupno ograničenje proizvodnje zemalja-učesnica OPEK plus u januaru 2021. iznositi 7,2 miliona barela dnevno od osnovnog nivoa. Na taj način promenjena je prvobitna odluka o smanjenju proizvodnje nafte za 5,8 miliona barela dnevno.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.