Izvor: B92, 01.Jul.2010, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnice povećale prihode

Beograd -- Direktor Železnica Srbije Milovan Marković kaže da je preduzeće u prvih 5 meseci prevezlo 4,9 miliona tona robe i od toga zaradilo skoro 3,4 milijarde dinara.

"Prevoz robe i prihoda od januara do maja bio je veći za trećinu nego u istom periodu 2009. Obim prevoza veći je za oko 28, a prihoda za oko 26 odsto", navodi on.

Prema rečima Markovića, ohrabruje i to da su najviše porasli prevoz i prihodi u unutrašnjem saobraćaju i u izvozu robe, što, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako je rekao, nagoveštava nastavak oživljavanja dela srpske privrede.

U međunarodnom saobraćaju, kako je rekao, srpska železnica je prevezla oko 3,6 miliona tona robe, što je 74 odsto ukupnog ukupnog prevoza.

Marković je precizirao da je u tranzitu prevezen jedan i po milion tona robe, odnosno oko 31 odsto ukupnog prevoza, u uvozu oko 1,13 miliona tona robe ili 23 odsto ukupnog prevoza, kao i da je železnicom izvezeno 977 hiljada tona robe, što je petina ukupnog prevoza.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.