Četvrtak, 01.07.2010.

12:37

Železnice povećale prihode

Direktor Železnica Srbije Milovan Marković kaže da je preduzeće u prvih 5 meseci prevezlo 4,9 miliona tona robe i od toga zaradilo skoro 3,4 milijarde dinara.

Izvor: Beta

Default images

"Prevoz robe i prihoda od januara do maja bio je veći za trećinu nego u istom periodu 2009. Obim prevoza veći je za oko 28, a prihoda za oko 26 odsto", navodi on.

Prema rečima Markovića, ohrabruje i to da su najviše porasli prevoz i prihodi u unutrašnjem saobraćaju i u izvozu robe, što, kako je rekao, nagoveštava nastavak oživljavanja dela srpske privrede.

U međunarodnom saobraćaju, kako je rekao, srpska železnica je prevezla oko 3,6 miliona tona robe, što je 74 odsto ukupnog ukupnog prevoza.

Marković je precizirao da je u tranzitu prevezen jedan i po milion tona robe, odnosno oko 31 odsto ukupnog prevoza, u uvozu oko 1,13 miliona tona robe ili 23 odsto ukupnog prevoza, kao i da je železnicom izvezeno 977 hiljada tona robe, što je petina ukupnog prevoza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: