Izvor: B92, 07.Dec.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravstveni radnici nisu razgovorali s Đelićem

Beograd -- Članovi Sindikata zdravstva "Nezavisnost" koji su iz više gradova Srbije protestovali u Beogradu, razišli su se u subotu popodne. Predstavnike sindikata nije primio ministar finansija Božidar Đelić, kao što su zahtevali posle informacije da zaposlenima u zdravstvu ne mogu biti povećane plate za 20 odsto u narednoj godini. Član Predsedništva sindikata "Nezavisnost" Mirko Komatina najavio je u izjavi za Radio B92 novo protesno okupljanje: "Mi smo krenuli nazad zbog zdravstvenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << problema koje je imao naš predsednik Zoran Ilić. Radi se o nekim njegovim hroničnim bolestima, morao je da bude prevezen u bolnički centar. Nismo razgovarali sa g. Đelićem niti sa g. Đinđićem, jer oni nisu bili tu. Mi u sredu nastavljamo naš protest. Ispred zgrade ministarstva ćemo jedan dan napraviti kliničko-bolnički centar tako da će svi moći to da vide, tu ćemo početi da lečimo ljude. Nećemo peške dolaziti, doći ćemo kolima i tu bolnicu ćemo poneti sa sobom".

Božidar Đelić je izjavio da se iduće godine može očekivati rast plata od 10 do 12 odsto, ali i da niko ove godine nije imao realan rast plata kao lekari, čije su zarade porasle za oko 40 odsto. Đelić je istakao da on neće dozvoliti propast reformi u Srbiji i zatražio od onih koji traže povećanje plata da pokažu više odgovornosti. "Ako želite da probijete okvir predviđenih finansijskih sredstava imaćete deo odgovornosti zašto je treći pokušaj reformiu Srbiji propao. Ja neću biti ministar finansija koji će to dozvoliti. To nije inat ili tvrdoglavost, mi smo na testu odlučnosti da sprovedemo promene", kaže Đelić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.