Bivšem atašeu ambasade SRJ zabranjen ulazak u Kanadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2012, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivšem atašeu ambasade SRJ zabranjen ulazak u Kanadu

OTAVA -

Bivšem jugoslovenskom atašeu u ambasadi u Otavi Zoranu Vukiću zabranjen je ulazak u Kanadu, zbog sumnje da je radio za tajnu policiju koja je špijunirala emigraciju, piše kanadska štampa.

Prema navodima štampe, koja se poziva na sudska dokumenta, Vukić je od 1998. do 2002.godine radio u tadašnjoj ambasadi SRJ u Otavi, iz koje je slao poverljiva dokumenta u sedište Ministarstva spoljnih poslova u Beograd.

Vukiću prošlog meseca nije dozvoljen ulazak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Kanadu, prema presudi Federalnog suda u toj zemlji.

Kanadski sud je naveo da je Vukić bio pripadnik Službe za istraživanje dokumentacije (SID), za koju navodi da se bavila eliminacijom emigracije u inostranstvu.

Advokat iz Otave Žarko Tatomirović Manula izjavio je da Vukiću nije bilo dozvoljeno da se vrati u Kanadu i prisustvuje venčanju ćerke i rođenju unuke.

Porodica je očajna, vlasti ga optužuju za nešto što nije uradio , rekao je advokat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kanada: Bivšem atašeu SRJ zabranjen ulazak zbog špijunaže

Izvor: Večernje novosti, 26.Apr.2012

Zoranu Vukiću zabranjen ulazak u zemlju, zbog sumnje da je radio za tajnu policiju koja je špijunirala emigraciju

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.