Završava se prvi upisni rok na fakultete: Evo koje profesije su najpoželjnije ove godine!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2019, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završava se prvi upisni rok na fakultete: Evo koje profesije su najpoželjnije ove godine!

Maturantima najprivlačniji ove godine bilI su Stomatološki i Fakultet organizacionih nauka

Prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu profesor Petar Bulat kaže da se još ne zna koliko je ostalo slobodnih mesta na fakultetima, i da će se precizne brojke znati početkom naredne nedelje.

Izvesno je, za sad, da će budžetskih mesta ostati na osam fakulteta.

- Ove godine imali smo 18.500 prijavljenih kandidata za 15.205 mesta na fakultetima u sastavu Univerziteta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Beogradu, što je u proseku 1,22 kandidata na jedno mesto- rekao je Bulat novinarima nakon sednice Senata.

Dekan Stomatološkog fakulteta prof. Aleksa Marković kaže da je taj fakultet ove godine primio najbolje kandidate u poslednjih deset do 15 godina i da poslednje rangirani na listi ima 76 bodova.

- Srećni smo i zadovoljni, jer ćemo dobiti dobru decu. Interesovanje za stomatologiju je povećano i zbog dentalnog turizma, ali je fakultet mnogo toga uradio da privuče studente kvalitetom nastave, uvođenjem novih tehnologija, adaptacijom prostora- rekao je Marković.

Drugi upisni rok na fakultete u Beogradu počinje 2. septembra i završava se 15. septembra.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.