Zatvaraju se svi vrtići u gradu

Izvor: B92, 12.Jan.2024, 21:21

Zatvaraju se svi vrtići u gradu

Deca, roditelji, ali i Grad Čabar u Hrvatskoj ovih dana su se našli u apsolutno neverovatnoj situaciji.

Od pet vrtića na području Čabra, jedan je zatvoren, a 30. januara ističu ugovori i vaspitačicama zaposlenim u ostalim vrtićima.

Ako se nešto hitno ne promeni, od 1. februara Čabar više neće imati ni jedan vrtić.

"Vrtić u Plešcima je radio dva meseca i sada je ponovo zatvoren. Ljudi su dolazili pred zatvorena vrata. Da je učiteljica dobila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otkaz saznali su još u decembru, a o tome nije ni obaveštena. Njen ugovor je istekao i nije produžen. Vrtić ne može bez vaspitača", rekla je za Dnevnik.hr građanka čije dijete ide u Dječiji vrtić "Buba Mara" u Čabru.

Ipak, vrtić u Plešcima je samo uvod u ono što će biti 1. februara.

Tada ističu ugovori još devetoro vaspitača u preostala četiri čabrska vrtića. Ugovore im može produžiti direktorka vrtića Laura Turk Resman, koja je od oktobra prošle godine na bolovanju.

"Ostali smo bez brige o deci. Svi ćemo doći pred zatvorena vrata. Decu nemam ko da čuva, vrtić nam je jedini izbor. Svi ćemo ostati bez posla ako se zatvori. Na ovim prostorima smo uskraćeni za sve. Putevi su nam u ruševinama, zatvorena nam je banka, najbliža je 40 kilometara, a sada zatvaraju vrtiće", kaže majka četvorogodišnjaka koji ide u jedan od vrtića u Čabru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.