Region

Petak, 12.01.2024.

20:20

Zatvaraju se svi vrtići u gradu

Deca, roditelji, ali i Grad Čabar u Hrvatskoj ovih dana su se našli u apsolutno neverovatnoj situaciji.

Izvor: Poslovni.hr

Zatvaraju se svi vrtići u gradu
Foto: shutterstock, maroke

Od pet vrtića na području Čabra, jedan je zatvoren, a 30. januara ističu ugovori i vaspitačicama zaposlenim u ostalim vrtićima.

Ako se nešto hitno ne promeni, od 1. februara Čabar više neće imati ni jedan vrtić.

"Vrtić u Plešcima je radio dva meseca i sada je ponovo zatvoren. Ljudi su dolazili pred zatvorena vrata. Da je učiteljica dobila otkaz saznali su još u decembru, a o tome nije ni obaveštena. Njen ugovor je istekao i nije produžen. Vrtić ne može bez vaspitača", rekla je za Dnevnik.hr građanka čije dijete ide u Dječiji vrtić "Buba Mara" u Čabru.

Ipak, vrtić u Plešcima je samo uvod u ono što će biti 1. februara.

Tada ističu ugovori još devetoro vaspitača u preostala četiri čabrska vrtića. Ugovore im može produžiti direktorka vrtića Laura Turk Resman, koja je od oktobra prošle godine na bolovanju.

"Ostali smo bez brige o deci. Svi ćemo doći pred zatvorena vrata. Decu nemam ko da čuva, vrtić nam je jedini izbor. Svi ćemo ostati bez posla ako se zatvori. Na ovim prostorima smo uskraćeni za sve. Putevi su nam u ruševinama, zatvorena nam je banka, najbliža je 40 kilometara, a sada zatvaraju vrtiće", kaže majka četvorogodišnjaka koji ide u jedan od vrtića u Čabru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: