Zaokret nemačkog auto-diva: Kola na dizel...

Izvor: B92, 18.Jul.2017, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaokret nemačkog auto-diva: Kola na dizel...

Frankfurt -- Nemački proizvođač automobila Dajmler saopštio je da je njegov upravni odbor odobrio nove mere za smanjivanje zagađenja izazvanog dizel gorivima.

Ove mere uključuju ulaganja od 220 miliona evra za unapređenje više od tri miliona Mercedesovih automobila sa dizel motorima u Evropi.

Predviđene mere podrazumevaju smanjivanje zagađenja emisijom azotnih oksida, koje izaziva probleme i respiratorne bolesti, navodi se u dajmlerovom saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Kompanija ulaže oko 220 miliona evra, a usluge ne uključuju troškove za kupce”, ističu oni.

Kompanija je dodala i da će imlementacija pravila i novih mera početi u narednih nekoliko nedelja.

Dajmler jeistakao i će predstaviti svoj novi OM 654 dizel motor, koji je prvi put predstavljen u novoj E-Klasi u 2016. godini.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mercedes odobrio 220 miliona evra za unapređenje 3 miliona automobila sa dizel motorima u Evropi

Izvor: AutoBlog, 19.Jul.2017, 00:07

Nemački proizvođač automobila Dajmler saopštio je da je njegov upravni odbor odobrio nove mere za smanjivanje zagađenja izazvanog dizel gorivima. Ove mere uključuju ulaganja od 220 miliona evra za unapređenje više od tri miliona Mercedesovih automobila sa dizel motorima u Evropi. Predviđene...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.