Zaokret nemačkog auto-diva: Kola na dizel...

Nemački proizvođač automobila Dajmler saopštio je da je njegov upravni odbor odobrio nove mere za smanjivanje zagađenja izazvanog dizel gorivima.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 18.07.2017.

18:03

Zaokret nemačkog auto-diva: Kola na dizel...
Foto: Thinkstock

Ove mere uključuju ulaganja od 220 miliona evra za unapređenje više od tri miliona Mercedesovih automobila sa dizel motorima u Evropi.

Predviđene mere podrazumevaju smanjivanje zagađenja emisijom azotnih oksida, koje izaziva probleme i respiratorne bolesti, navodi se u Dajmlerovom saopštenju.

"Kompanija ulaže oko 220 miliona evra, a usluge ne uključuju troškove za kupce”, ističu oni.

Kompanija je dodala i da će implementacija pravila i novih mera početi u narednih nekoliko nedelja.

Dajmler je istakao i da će predstaviti svoj novi OM 654 dizel motor, koji je prvi put predstavljen u novoj E-klasi u 2016. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: