Zagrebački gradski zastupnici moći će vidjeti memorandum o Bandićevom Manhattanu

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Avg.2019, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagrebački gradski zastupnici moći će vidjeti memorandum o Bandićevom Manhattanu

ZAGREB - Zagrebački gradski zastupnik iz redova Zagreb je NAŠ Tomislav Tomašević objavio je da će gradska uprava zastupnicima u Skupštini ipak dati na uvid Memorandum koji je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potpisao s tvrtkom Eagle Hills iz Dubaija oko izgradnje "Manhattana" na obali Save. 

No, pitanje je pod kojim uvjetima će moći vidjeti memorandum.

Naime, Tomislav Tomašević navodi da je nakon žestoke rasprave na sjednici Odbora za prostorno uređenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << gradska uprava ipak omogućiti gradskim zastupnicima uvid u Memorandum o razumijevanju koji je Milan Bandić potpisao za "Zagrebački Manhattan" s tvrtkom Eagle Hills.

No, i dalje je nejasno pod kojim će uvjetima moći izvršiti uvid jer su u ranijim izjavama iz gradske uprave spominjali da bi tada trebali potpisati izjavu o tajnosti.

"Mi u Klubu lijevog bloka naravno nastavljamo s našim prijedlogom zaključka za sjednicu Skupštine 4. rujna jer inzistiramo da se cijeli Memorandum objavi i postane dostupan cijeloj zainteresiranoj javnosti!", istaknuo je Tomašević u objavi.

Detalje iz Memoranduma objavila je Potraga.Iz dokumenta na 22 stranice u čijih se 20 članaka uređuju odnosi između Grada Zagreba i Eagle Hillsa primjerice stoji:

'Članak 5.2

Partner, (Grad Zagreb), je dužan o svom trošku osigurati sljedeće:

a) vlasnički list s upisnim pravom na ime Ciljnog društva

b) definirati prostorno-planske preduvjete

c) preduvjete za ishođenje potrebnih akata kojima se omogućava razvoj projekta.

Točka b) očito predviđa i donošenje izmjena zagrebačkog GUP-a čija je javna rasprava rezultirala s nekoliko tisuća primjedbi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i dr

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.