Рецепт дана: Печене палачинке пуњене млевеним месом

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Avg.2025, 05:00

Рецепт дана: Печене палачинке пуњене млевеним месом

За данашњи ручак предлажемо укусне печене палачинке пуњене млевеним месом, преливене богатим парадајз сосом и сиром.
Ово јело је идеално за ручак, вечеру или посебне прилике када желите да обрадујете своју породицу или госте топлим, сочним и богатим грицкалицама. У наставку >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је рецепт за припрему овог јела. Фото: Pixabay/erikatanith Састојци: 2 главице црног лука 800 г мешаног млевеног меса 1 кашика пасираног парадајза 200 г свежег чери парадајза 250 мл воде 1 коцка за повртну супу 200 г ренданог Гауда сира 1 кашика мешаних зачина со бибер Припрема: Ситно исецкајте црни лук и пржите га на мало уља док не омекша. Додајте млевено месо и наставите да динстате док не порумени. Када је готово, склоните са ватре и оставите са стране.
Пропржите другу половину црног лука са мешавином зачина, сољу и бибером на мало уља. Када црни лук омекша, додајте пасирани парадајз и кратко промешајте. Затим додајте ситно исецкани чери парадајз, воду и повртни фонд. Кувајте на лаганој ватри око 10 минута. Добијени сос поделите на два једнака дела – у један део додајте припремљено месо и промешајте, док други део оставите са стране.
Припремите палачинке мало дебље него обично. Сваку палачинку напуните припремљеном мешавином меса и соса, па их поређајте у посуду за печење.
Преостали сос прелијте преко палачинки у посуди, па поспите ренданим сиром. Пеците у загрејаној рерни на 200°C око 20 минута, док се сир лепо не отопи и не порумени.
Пре сервирања, палачинке можете украсити свежим зачинским биљем као што су першун или босиљак. Послужите топле са салатом по вашем избору.
Пријатно!
Летњи коктели: Колико калорија имају и који треба преферирати

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Печене палачинке пуњене млевеним месом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.