Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Avg.2025, 05:00
Рецепт дана: Печене палачинке пуњене млевеним месом
За данашњи ручак предлажемо укусне печене палачинке пуњене млевеним месом, преливене богатим парадајз сосом и сиром.
Ово јело је идеално за ручак, вечеру или посебне прилике када желите да обрадујете своју породицу или госте топлим, сочним и богатим грицкалицама. У наставку >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је рецепт за припрему овог јела.
Фото: Pixabay/erikatanith
Састојци:
2 главице црног лука
800 г мешаног млевеног меса
1 кашика пасираног парадајза
200 г свежег чери парадајза
250 мл воде
1 коцка за повртну супу
200 г ренданог Гауда сира
1 кашика мешаних зачина
со
бибер
Припрема:
Ситно исецкајте црни лук и пржите га на мало уља док не омекша. Додајте млевено месо и наставите да динстате док не порумени. Када је готово, склоните са ватре и оставите са стране.
Пропржите другу половину црног лука са мешавином зачина, сољу и бибером на мало уља. Када црни лук омекша, додајте пасирани парадајз и кратко промешајте. Затим додајте ситно исецкани чери парадајз, воду и повртни фонд. Кувајте на лаганој ватри око 10 минута. Добијени сос поделите на два једнака дела – у један део додајте припремљено месо и промешајте, док други део оставите са стране.
Припремите палачинке мало дебље него обично. Сваку палачинку напуните припремљеном мешавином меса и соса, па их поређајте у посуду за печење.
Преостали сос прелијте преко палачинки у посуди, па поспите ренданим сиром. Пеците у загрејаној рерни на 200°C око 20 минута, док се сир лепо не отопи и не порумени.
Пре сервирања, палачинке можете украсити свежим зачинским биљем као што су першун или босиљак. Послужите топле са салатом по вашем избору.
Пријатно!
Летњи коктели: Колико калорија имају и који треба преферирати
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Печене палачинке пуњене млевеним месом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.






