Izvor: B92, 06.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabrinjavajući pad industrijske proizvodnje u Srbiji

Beograd -- Autori časopisa Instituta ekonomskih nauka "Mesečne analize i prognoze" upozorili su u utorak da ozbiljan pad industrijske proizvodnje u Srbiji u prva tri meseca ove godine može da ugrozi planiranu ekonomsku politiku a na duži rok da izazove i dužničku krizu.

"Industrijska proizvodnja u martu bila je 6,9 odsto veća nego u februaru, ali je za 5,2 odsto manja nego u istom mesecu prošle godine a u poredjenju sa prosečnom prošlogodšnjom proizvodnjom pad je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2,1 odsto. Kad se izuzme uticaj sezone to je najmanji rast proizvodnje od decembra 2000. godine", rekao je na konferenciji za novinare saradnik Instituta Stojan Stamenković. On je istakao da je najveći pad proizvodnje u preduzećima koja se pripremaju za privatizaciju i predložio je da se preispita opravdanost trošenja novca iz bužeta za subvencije lošim preduzećima i njihovo šminkanje za prodaju. Stamenković je ocenio da je slab rast proizvodnje posledica zastoja u investiranju i izgradnji i modernizaciji velikih infrastrukturnih objekta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.