Za unapređenje socijalne zaštite u Vojvodini 17,5 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2019, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za unapređenje socijalne zaštite u Vojvodini 17,5 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić, uručio je 119 ugovora udruženjima prijavljenim na javnim konkursima Sekretarijata, za unapređenje socijalne zaštite u Vojvodini, čija je ukupna vredost 17 i po miliona dinara.

Pravo učešća na ovim konkursima imala su udruženja građana. Ugovori o dodeli sredstava odobrenih na javnim konkursima Sekretarijata, bili su raspisani u tri sektora i namenjeni su unapređenju socijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zaštite, unapređenju položaja Roma i Romkinja, kao i unapređenju položaja žena i rodne ravnopravnosti.

"Mi dolazimo iz sela Jarkovac iz opštine Sečanj, naše aktivnosti su usmerene na pravce edukacije. Želimo da osnažimo žene na selu i da pokažemo da one to mogu, umeju i da su oni stubovi razvoja naših sela", kazala je Biljana Tomić, udruženje građana "Moja ravnica".

"Naše udruženje se pored očuvanja tradicije i kulture bavi i humanitarnim radom. Naš projekat se zove „S kolena na koleno“, inkluzivni festival dece mladih ometenih u razvoju, pošto imamo odličnu saradnju sa domom za ometena lica", rekla je Tanja Ajeti, udruženje žena "Gorska ruža".

"Mi smo tu danas da prihvatimo ono što je Sekretarijat nama ponudio, a mi ćemo da nastavimo u narednom periodu da dobrim delima učinimo naše društvo boljim", saopštio je Predrag Jovanić, fudbalski klub „ČSK Čelarevo“.

U Sekretarijatu ističu da je najveće interesovanje bilo na konkursu za ravnopravnost polova i unapređenje položaja žena za koji je izdvojeno 5 miliona, 8,5 za sferu socijalne politike i 4 miliona za unapređenje položaja Roma.

"Samo ove godine, mi smo u saradnji sa nevladinim sektorom uložili 50 miliona dinara, samo ovim konkursom je izdvojeno preko 17 miliona što se tiče unapređenja položaja Roma, unapređenja socijalne zaštite i svakako ravnopravnost polova koji je veoma bitan aspekt u sektorskim aktivnostima našeg Sekretarijata", izjavio je Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Sekretar Vuletić navodi da je ovim uručivanjem društvo postalo socijalno odgovornije i inkluzivnije, te је naglasio da će rad pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, kroz taj vid pomoći biti nastavljen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.